Kanarčki čez Triglav

Triglav je v 26. krogu Prve lige v Kranju izgubil proti Luki Koper z 0:2 (0:0).

Koprčani so v tej sezoni Kranjčane dvakrat premagali s 3:0, danes pa so jih povsem zasluženo odpravili z 2:0. Oba gola so zabili v drugem polčasu, dotlej je Gorenjce reševal zelo razpoloženi vratar Dejan Curanović. Primorci so vpisali deseto zmago, s katero so prišli na peto mesto na lestvici, Triglav pa z 18 porazi ostaja zacementiran na začelju.

Tekmo so bolje začeli Kranjčani, ki so imeli žogo več v posesti, vendar jim ni uspelo priti do spodobnejše akcije, tako kot ne na drugi strani niti Koprčanom. Ti pa so resno ogrozili domača vrata v 29. minuti, ko je Danijel Marčeta prodrl po desni strani, podal do Mateja Pučka, njegov strel pa je domači vratar Dejan Curanović ustavil z nogama.

Dve minuti pozneje se je povsem neoviran na osmih metrih znašel znova Pučko, a je kranjski vratar spet odlično posredoval. Slednji je bil spet zmagovalec dvoboja s Pučkom tudi v 39. minuti, ko je koprski napadalec malce plašno streljal z glavo. V 43. minuti so Primorci znova imeli lepo priložnost, vendar je Ivan Brečević z dveh metrov žogo poslal visoko čez gol. Do konca polčasa je na koprski strani poskusil še Milan Osterc, na kranjski pa Jasmin Nazić, a sta oba zgrešila cilj.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, brez razburljivejših dogodkov in akcij. Prvo nevarno pa je po podaji Aljaža Strune zapravil Osterc, ki je bil v 63. minuti znova "žrtev" zelo razpoloženega Curanovića. A slednji je v 72. minuti le klonil. Bernard Stjepanović je v kazenskem prostoru zrušil Osterca, sodnik je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Ivica Guberac.

Le sedem minut pozneje so Primorci podvojili prednost. Pučko se je sam znašel pred domačim kazenskim prostorom in z natančnim strelom ugnal nemočnega Curanovića. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi, tako da so se Koprčani veselili novih treh točk.

SORODNE NOVICE

  • 25.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Koper
    Oglejte si izjavi iz Kranja, s tekme 26. kroga Prve lige Triglav - Koper. 

DELI NA