Kanarčki letajo vse višje

Luka Koper je v 28. krogu Prve lige v Kopru premagal Muro s 3:1 (2:0).

Koprčani uresničujejo napovedi, da se bodo v spomladanskem delu prvenstva vključili v boj za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Na zadnjih petih tekmah so osvojili 13 točk in se tretji Gorici in četrti Muri, današnjemu tekmecu, približali na vsega tri točke.

Mura, ki je prekinila niz dveh zmag, je lahko belo zastavo izobesila po 56. minutah, saj so takrat domači vodili že s 3:0.

Uvodnih 20 minut srečanja je minilo v znamenju domačih nogometašev, ki so ob dveh zadetkih imeli še tri izjemne priložnosti za zadetek. Že v drugi minuti je Ivan Brečević izvrstno streljal z volejem z osmih metrov, a se je izkazal gostujoči vratar Filip Draković. Minuto pozneje je Adnan Aganović izvedel kot za domače, na drugi vratnici pa je prisebni Ivica Guberac z glavo žogo potisnil v mrežo.

V 13. minuti sta znova odlično kombinirala Aganović in Brečević, znova pa je se je izkazal gostujoči čuvaj mreže. Le minuto zatem Bojan Đukić z glavo zatresel vratnico gostujočih vrat. Silovito ofenzivo so domači kronali v 20. minuti. Matej Palčič je poslal lepo globinsko žogo do Brečevića, ki je z nekaj metrov iznajdljivo premagal soboškega vratarja. Presenetljivo anemični gosti v prvem polčasu niso niti enkrat resno ogrozili vratarja Kopra Ermina Hasića.

Tudi v nadaljevanju je bila na igrišču podobna slika. Uvodne minute so bile v znamenju domačih in v eni številnih akcij je iznajdljivi Matej Pučko osamljen v kazenskem prostoru žogo poslal pod prečko Murinih vrat. Nato so domači "stopili na žogo", nenevarni gosti pa so šele v sami končnici tekme dosegli častni zadetek. Po precej strogo dosojeni enajstmetrovki (Dalibor Bagarić naj bi nepravilno oviral Nusmirja Fajića) se je slednji s 16. golom v sezoni vpisal med strelce.

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Mura
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 28. kroga Prve lige Koper - Mura.

DELI NA