Kanarčki spet zmagovito

Luka Koper je v 29. krogu Prve lige v Ljubljani premagal Olimpijo z 1:0 (0:0).

Koprčani nadaljujejosvojo zmagovito serijo, v zadnjih šestih tekmah so zmagali še petič inse po točkah na četrtem mestu izenačili z Muro. V Ljubljani so povsem zasluženo ugnali Olimpijo, ki se je pravzaprav premagala sama.

Dve hudi napaki sta bili dovolj, da so točke odšle na Primorsko in da bo boj za drugo mesto, v katerega so se vključili tudi Koprčani, še bolj zanimiv.

Domači trener Bojan Prašnikar je lahko upravičeno jezen predvsem na branilca, ki sta storila usodni napaki. Najprej je v deveti minuti Ivan Brečević ušel Davidu Kašniku, ki ga je nato kot zadnji igralec nepravilno oviral, tako da mu je sodnik Matej Jug upravičeno pokazal rdeč karton.

Z igralcem manj so se nato domači vsaj v obrambi solidno držali, nato pa je v 66. minuti katastrofalno napako storil Sreten Sretenović, ki je praktično na pladnju ponudil tekmecem možnost za vodstvo. Pred tem so se številčne moči na igrišču izenačile, saj je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno v slačilnico tudi gostujoči igralec Srebrenko Posavec.

Ljubljančani so si na tekmi priigrali le eno priložnost, še to v izdihljajih tekme, pred tem pa so bili povsem nenevarni. Na drugi strani so si Koprčani pripravili kar nekaj priložnosti, ki so bile tudi posledica številčne premoči na igrišču. V 17. minuti je Hrvat Davor Bagarić z 20 metrov močno ustrelil proti vratom, vendar mu je veselje preprečila vratnica.

Nato je imel do odmora dve priložnosti še Matej Pučko, še posebno lep položaj se mu je ponudil v 37. minuti, ko je nekoliko z leve strani sam prišel v kazenski prostor, a streljal mimo vrat.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 66. minuti, ko je Sretenović nespretno posredoval po dolgi podaji pred kazenski prostor, žogo odbil do Pučka, ki je stekel neoviran pred vratarja Elvisa Džafića. Ta je njegov strel ubranil, toda žoga se je odbila na nogo Adnanu Aganoviću, drugi strel pa je vendarle končal za Džafićevim hrbtom.

Gostje so imeli v 81. minuti še eno stoodstotno priložnost, Davor Bubanja, nekdanji igralec Olimpije, je po novi napaki Sretenovića prišel pred vratarja, vendar streljal mimo gola. To bi se varovancem Milivoja Bračuna skorajda maščevalo v zadnji minuti, ko je po prostem strelu z leve straniv kazenskem prostoru najvišje skočil njihov nekdanji soigralec Dalibor Radujko, a je bil koprski vratar Ermin Hasić na mestu.

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Koper
    Oglejte si izjavo iz Ljubljane, s tekme 29. kroga Prve lige Olimpija - Koper.

DELI NA