Kanarčki ugnali Nafto

Luka Koper je v 33. krogu Prve lige doma premagal Nafto z 2:0 (0:0).

Koprčani, ki so neporaženi že 11 krogov, vse bolj odločno posegajo proti tretjemu mestu, ki so ga z današnjo zmago proti Nafti vsaj začasno tudi prevzeli od Mure. Ta jutri doma gosti Mariborčane. Tekmo proti Nafti, ki se s Triglavom bori za deveto mesto, sta odločila Matej Pučko in Davor Bubanja z zadetkoma v začetku drugega polčasa.

Po uvodnem primerjanju moči je prvo priložnost za domače po podaji Denisa Popovića zapravil Ivan Brečević. Izjemno aktivni napadalec doma iz skorajda sosednjih Buj je imel nato še dve priložnosti v naslednjih dveh minutah, a je ostalo pri 0:0. Naslednjo priložnost za domače je zapravil Bubanja v 30. minuti, ki je sicer dobro streljal iz obrata z desetih metrov, a mimo gola. Šele v 33. minuti so gosti prvič resneje zagrozili. Darko Atanasov je s 25 metrov streljal prek vrat Kopra.

Premoč so Koprčani izkoristili takoj v začetku drugega polčasa. Po akciji Mateja Palčiča in Popovića je najprej Brečević zadel okvir vrat, odbito žogo pa je Pučko potisnil v gostujočo mrežo. Osem minut pozneje je Palčič lepo zaposlil Brečevića, ki je slabo streljal, na pravem mestu pa je bil Bubanja, ki je iz bližine povišal vodstvo domačih.

V 68. minuti je Popović podal z desne strani, Miha Blažič pa je po strelu z glavo zadel vratnico. Štiri minute pozneje je imel spet priložnost visokorasli napadalec Kopra Brečević, vendar je njegov strel s peto Darko Prša zaustavil. Deset minut pred koncem je po lepi podaji Brečevića Pučko sam pritekel pred Naftinega vratarja, a je ostalo pri 2:0. Gosti bi lahko v zadnjih minutah prejeli še kakšen zadetek, vendar so bili domači napadalci nezbrani.

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Nafta
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 33. kroga Prve lige Koper - Nafta.

DELI NA