Kanonada v Ljudskem vrtu


Maribor je v 29. krogu Prve lige na domačem igrišču premagal Nafto s 6:0 (3:0).



Mariborski nogometaši so gladko ugnali goste iz Lendave in se sedem krogov pred koncem elitnega domačega tekmovanja še bolj približali novemu naslovu državnih prvakov.



Izbranci Darka Milaniča so vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu, na roko pa jim je šel tudi razplet na ljubljanskem dvoboju, kjer je Koper presenetil drugouvrščeno Olimpijo. Mariborčani so po novi zmagi in porazu še vedno drugouvrščene Olimpije svojo prednost na lestvici povečali na 17 točk.



Domači nogometaši so suvereno začeli tekmo in povedli po pičlih dveh minutah. "Krivec" za hitro vodstvo je bil Leutrim Osaj, ki je v svojem kazenskem prostoru že v 45 sekundi igral z roko, neusmiljeni "eksekutor" z bele točke pa je bil Dalibor Volaš.



Milaničevi izbranci so prevladovali skozi celoten prvi polčas, navkljub številnim priložnostim pa se je mreža zatresla le dvakrat. Prvič v 28. minuti, ko je Agim Ibraimi s prostega strela z 22 metrov ukanil gostujočega vratarja Darka Pršo, drugič pa v 39. minuti, ko je Mitja Viler iz svojega drugega poskusa žogo vendarle spravil v mrežo za 3:0.



To je bil Vilerjev prvi gol v tej sezoni, ob tem pa kaže omeniti, da je Milanič priložnost za dokazovanje od samega začetka ponudil komaj 16-letnemu velikemu upu mariborskega nogometa Petru Stojanoviću.



V drugem polčasu se podoba na igrišču ni spremenila, mariborski nogometaši so vseskozi oblegali gostujoča vrata. Ob bolj zbrani igri bi zagotovo dodobra napolnili lendavsko mrežo, kakih dva tisoč gledalcev pa je vendarle videlo še tri gole. Za uvodna dva je poskrbel Marcos Tavares, zadnji žebelj v lendavsko nogometno krsto pa je v izdihljajih tekme zabil Robert Berić.

SORODNE NOVICE

DELI NA