Katastrofa Ajdovcev
Primorje je v 23. krogu Prve lige izgubilo proti velenjskemu Rudarju z 0:6 (0:4).

Število gledalcev na obračunu v Ajdovščini je bilo sila skromno, še skromnejša pa predstava domačih nogometašev, ki se po številnih težavah vse bolj približujejo vrnitvi med drugoligaše.

Velenjčani, ki so po slovesu Bojana Prašnikarja prvič zaigrali pod vodstvom Roberta Pevnika, so namreč povsem razbili domače in jim že v prvem polčasu nasuli štiri gole. Velenjčani so s sedmo zmago sezone obdržali stik s sredino lestvice, Ajdovci pa so od nje s 13. porazom vse bolj oddaljeni.

Velenjčani so bili v prvem polčasu absolutno gospodar na igrišču in premoč kronali kar s štirimi zadetki. Rešetanje domače mreže se je začelo v 13. minuti. Po kotu je Aleš Jeseničnik žogo vrnil pred gol, tam pa jo je v mrežo potisnil Nikola Tolimir. Le pet minut pozneje so gosti povišali prednost. Po prostem strelu je na drugi vratnici žogo pred vrata podal Dragan Čadikovski, Elvis Bratanović pa nato iz bližine zadel.

V 25. minuti je na semaforju pisalo že 3:0 v korist gostov. Po dolgi podaji Bratanovića je sam pred Admirja Suhonjića pritekel Damjan Trifković in nato brez težav ugnal ajdovskega vratarja. Tik pred koncem polčasa so gosti zadeli še četrtič, po prostem strelu Amela Mujakovića je Suhonjić žogo odbil, a le do Rajka Rotmana, ko jo je nato potisnil v mrežo. Domačini so bili bolj ali manj nenevarni, po dvakrat sta poskusila le Saša Aleksander Živec in Saša Božičič.

Domači strateg Milan Petrović je skušal takoj rešiti, kar se je rešiti dalo, in že takoj ob polčasu opravil vse tri menjave. A to se mu ni niti malo obrestovalo, saj so Velenjčani že v 52. minuti znova zadeli, spet se je med strelce vpisal Trifković, tokrat po dolgi podaji Čadikovskega. Ajdovcev pa ni zabolel le nov zadetek, temveč tudi poškodba Božičiča ob njem. Ta tekme ni mogel nadaljevati in ker so domači že porabili vse tri menjave, so do konca igrali le z deseterico.ž

Zatorej niti malo ni bilo presenetljivo še višje vodstvo gostov. Do tega so prišli v 71. minuti, ko je zadel Fabijan Cipot - spet po odbiti žogi Suhonjića, ki pa se je izkazal nekaj trenutkov zatem, ko je bil sam pred njim Bratanović. Vtisa domačini niso popravili niti z nekaj streli, s katerimi pa so bili vseeno daleč od vsaj častnega zadetka.

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Primorje-Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Primorje-Rudar.

DELI NA