Kljub porazu je še upanje
Labod Drava je v 35. krogu Prve lige doma izgubila z Mariborom z 0:1 (0:0), vendar zaradi poraza Interblocka doma proti Rudarju ohranjaj upanje za obstanek v elitni konkurenci.

Mariborčani so proti zadnjeuvrščeni ekipi lige nastopili brez poškodovanih Suada Filekovića in Aleša Mejača, na klopi pa so bili na začetku tekme še Marcos Tavares, Dragan Jelić, Dejan Mezga, Armin Bačinovič in Dejan Školnik, kar je kazalo na dejstvo, da vijoličastim dvoboj ne pomeni praktično nič, saj niso mogli napredovati ali nazadovati na lestvici.

Nasprotno pa je morala Drava proti drugouvrščenemu moštvu lige skorajda nujno priti do točk v krčevitem boju za obstanek v elitni slovenski druščini. Stiskali so tudi pesti za Rudar, saj bi jim Velenjčani z zmago v Ljubljani nad Interblockom krepko pomagali.

Ne glede na vse pa je začetek tekme potekal povsem drugače, kot so želeli navijači domačih. Po mirnem uvodu so bili gostje celo nekoliko boljši tekmec, vendar tudi njim ni uspelo zatresti tuje mreže. Zadeli pa so lastno. Najbolj razburljive trenutke prvega dela so namreč gledalci videli v 18. minuti, ko je Elvedin Džinić poslal žogo v svoj gol, vendar je sodnik zaradi nepravilnega oviranja Abdula Razaka Ekpokija zadetek razveljavil.

Drava je do prve priložnosti za zadetek prišla šele v drugem delu, ko je v 47. minuti Robert Kurež s 16 metrov močno streljal, vendar je bila žoga plen vratarja gostov. Vratar Gregor Fink je bil v 53. minuti na pravem mestu po strelu Davida Bunderle.

Potem so sledile bolj umerjene minute, ki so jih v razmaku med 65. in 67. minuto zmotile menjave, saj so v igro v boju za zmago prišle mariborske okrepitve Tavares, Mezga in Školnik. Kljub temu so do naslednje priložnosti za zadetek prišli domačini v 74. minuti, ko je bil Sead Zilić po hitri akciji na robu kazenskega prostora popolnoma sam, vendar je slabo ustavil žogo in Pridigar je ubranil strel.

Gostje so povedli ob koncu tekme. Po tem, ko so igralci Drave izgubili žogo na polovici igrišča, je v 81. minuti trojica Mariborčanov krenila v napad, Mezga je prišel na desno stran kazenskega prostora, natančno streljal v desni zgornji kot vrat in Fink je bil premagan. Gostje bi lahko povišali v 90. minuti, vendar je Fink ubranil strel prostega Tavaresa, odbite žoge pa Bunderla ni znal pospraviti v prazno mrežo.

V treh dodatnih minutah je izid ostal nespremenjen, o obstanku pa bo tako odločal zadnji krog v nedeljo. Ponovno bo pomembno vlogo igral Maribor, ki se bo v Ljudskem vrtu meril z Interblockom, Olimpija pa bo doma gostila ekipo Drave.

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Drava - Maribor
    Prisluhnite izjavam po tekmi 35. kroga Prve lige Labod Drava - Maribor.

DELI NA