Knapi klonili v LV
 Maribor je v 3. krogu Prve lige premagal Rudar z 2:1 (0:0).

Nogometaši Maribora so dosegli še tretjo zmago v prvenstvu, kar je za vijoličaste dobra spodbuda za sredino povratno tekmo kvalifikacij lige prvakov proti Maccabiju Haifi.

Darko Milanič je premešal prvo enajsterico in pred sredino tekmo skušal spočiti nekaj pomembnih mož. Za Maribor šteje le zmaga, skrbi pa jih lahko nezanesljiva obramba. Velenjčani so namreč na spolzkem igrišču odkrili vse slabosti zadnje vrste vijoličastih.

Prvi polčas je bil enakovreden, Mariborčani so skušali ustvariti pobudo, vendar so bili gosti izjemno nevarni. Že v osmi minuti se je Matej Podlogar znašel v priložnosti, žoga je že šla čez Jasmina Handanovića, vendar jo je Arghus odbil v kot.

Domači so na vse možne načine iskali pot do gostujočih vrat, vendar so bili nenatančni pri zaključnih podajah in strelih na gol. V 31. minuti je Damjan Trifković podal z desne strani, na robu kazenskega prostora se je znašel Podlogar, ki bi lahko bolje izkoristil podajo. Odločil pa se je za takojšnji strel in žoga je zletela visoko čez vrata.

Da z Velenjčani ne bo šale, je potrdil vstop Marcosa Tavaresa, ki je vnesel živahnost in napadalnost. Toda v 56. minuti se je Luka Majcen znašel sam pred domačimi vrati, njegov strel pa je izkušeni Handanović obranil. Od takrat je igra večinoma potekala na polovici Velenjčanov, Boban Savič pa je v 62. minuti obranil strel Dejana Trajkovskega z leve strani.

V 65. minuti je Martin Milec poslal nizko in hitro podajo z desne strani, strel Daliborja Volaša pa je končal tik ob levi vratnici. Minuto pozneje so gosti izpeljali nevaren protinapad. Handanović je spet obranil strel Majcnu, a se je žoga dobila do Podlogarja, ki pa jo je z roba kazenskega prostora poslal čez vrata. V 68. minuti so se domači le veselili, Milec je podal z desne strani, Savič pa slabo posredoval. Žoga je prišla do Etiena Velikonje, ki jo je iz bližine preusmeril v mrežo.

V 75. minuti bi Volaš lahko zaključil sobotno nalogo. Po podaji Tavaresa se je znašel sam pred Savičem, a žogo poslal mimo vrat. Česar ni dosegel Volaš, je v 81. minuti 19-letni Matic Črnic.

Z roba kazenskega prostora je natančno sprožil po tleh in zadel desni kot velenjskih vrat. Da Handanović ne zmore pokriti vseh lukenj, je pokazala poteza Branimirja Djokića, ki je videl, da je mariborski vratar daleč iz gola in je z 20 metrov žogo poslal čezenj pod stičišče prečke in vratnice.

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Rudar
    Oglejte si izjavi s tekme 3. kroga Prve lige Maribor - Rudar.

DELI NA