Knapi mimo Domžal
Domžale so v 15. krogu Prve lige na domačem igrišču izgubile z velenjskim Rudarjem z 2:3 (0:2).

Velenjčani so dosegli peto zmago v tej sezoni, na kolena pa so spravili drugouvrščene Domžalčane, ki za vodilnimi Mariborčani po tem krogu zaostajajo že za velikih osem točk.

Domači trener Darko Birjukov ni mogel računati na Roka Hanžiča in Jerneja Smukavca, že v osmi minuti pa je ostal brez poškodovanega Jovana Vidovića.

Gostitelji so navkljub kadrovskim težavam imeli jalovo premoč na igrišču, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Velenjčani so bolj ali manj pretili iz hitrih nasprotnih napadov, prvega od teh pa so izkoristili v 32. minuti.

Akcijo je začel Mirza Mešić, ki je na vrhu kazenskega prostora podal do Dejana Djermanovića, ki je streljal v spodnji levi kot vrat domačih in s pomočjo vratnice ukanil domačega vratarja Darka Brljaka.

Igralci iz Šaleške doline so se le dve minuti pozneje veselili novega zadetka, zanj pa je poskrbel Damjan Trifković, ki je s 14 metrov - po vnovični podaji Mešića - povišal na 2:0.

V drugem polčasu je Birjukov v garderobi pustil Marka Drevenška in Juninha, v igro poslal Mata Šimunovića in Naceta Kosmača, svojim varovancem pa zaukazal napadalno igro. Njegovi varovanci so si prvo priložnost priigrali takoj v uvodu, po strelu Pekiča pa se je izkazal gostujoči vratar Safet Jahič.

Gostiteljem se je napadalna igra obrestovala v 65. minuti, ko je "rezervist" Šimunović izkoristil podajo Maria Lucasa Horvata z leve strani in s strelom z desetih metrov znižal na 1:2.

Le dve minuti pozneje so imeli gostitelji dve lepi priložnosti, a poskusa Mitje Zatkoviča in Blaža Brezovačkega nista končala v mreži knapov. V 68. minuti so gostitelji znova zaostajali za dva gola: Trifković je prodiral po desni strani in poslal močno podajo po tleh na prvo vratnico, kjer je nogo podstavil Nikola Tolimir in žogo preusmeril v gol - 1:3.

V zadnji tretjini tekme so Domžalčani zaigrali na vse ali nič in si priigrali nekaj lepih priložnosti. V 74. minuti je strel Zatkoviča z 20 metrov zletel mimo desne vratnice, le dve minuti pozneje pa je Mešić zadel okvir vrat. Gostitelji so v 78. minuti ostali brez drugič "porumenelega" Zatkoviča, navkljub temu pa so pet minut pozneje - po kombinirani akciji in golu "rezervista" Kosmača - znižali na 2:3.

Domžalčanom je v sklepnih trenutkih dvoboja malce pošla sapa, Velenjčani pa so po grobi napaki domače obrambe zapravili še eno lepo priložnost. Osmešil se je Trifković, ki se je povsem sam znašel pred Brljakom, a je zadel le zunanji del mreže

SORODNE NOVICE

  • 31.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Rudar
    Oglejte si izjave s tekme 15. kroga Prve lige Domžale - Rudar.

DELI NA