Knapi mimo prvakov
Rudar je v 4. krogu Prve lige premagal Luko Koper z 2:1 (0:1).

Glede na to, da sta obe ekipi v prejšnjem krogu precej razočarali svoje navijače - Velenjčani so v lokalnem derbiju izgubili s Celjem z 1:5, Koprčani pa so proti novincem iz Gorenjske iztržili zgolj remi, so oboji srečanje začeli zelo previdno.

V prve pol ure praktično ni bilo izrazitejših priložnosti za zadetek, zato pa je relativno nezanimiva tekma doživela poživitev v obliki 'evrogola' veterana Amirja Kariča v 32. minuti. Velenjčan v dresu Luke Koper se je s približno 25 metrov odločil za strel in premagal vratarja Bobana Saviča.

Velenjčani so v nadaljevanje krenili bolj podjetno in pogum se jih je hitro izplačal. Denis Grbić je natančno zaposlil Dejana Djermanovića, ki je z natančni strelom izenačil na 1:1.

Po prejetem zadetku so aktualni državni prvaki iz Kopra zagospodarili na igrišču Ob jezeru, vendar pa terenske premoči niso uspeli nadgraditi z zadetkom.

Najboljši posameznik pri Luki Koper Miran Pavlin je bil po daljšem počitku željan igre, poskusil je v 54. minuti, pa nato v 62. ter večkrat lepo zaposlil soigralce, toda izid se ni spremenil. Še najbližje golu je bil Aljaž Struna, ki je v 69. minuti zadel prečko.

Ko je kazalo, da se je Rudar sprijaznil s točko in moči usmeril v obrambo, je Dejan Djermanović postal junak tekme. Koprska obramba ga je na robu kazenskega prostora pustila povsem samega in dvakratnemu strelcu ni bilo težko premagati vratarja Ermina Hasića.

Medtem ko se je koprski čuvaj mreže jezil na soigralce, so domači navijači slavili, branilec Rudarja Aleš Jeseničnik pa je Dejanu Djermanoviću izkazal spoštovanje tako, da mu je ob proslavljanju zadetka zloščil desni čevelj.

Velenjčani bi lahko do konca srečanja še nekajkrat zatresli koprsko mrežo, toda kar trikrat jim je veselje preprečil okvir vrat. V 80. minuti je Denis Grbić z močnim strelom od daleč zadel prečnik, v 88. minuti je prečnik Dejanu Djermanoviću preprečil klasični 'hat trick', le nekaj sekund za tem pa je Denis Grbić z glavo zadel še vratnico.

V petem krogu bo Luka Koper gostila Hit Gorico (14. 8.), Rudar pa bo gostoval v Ajdovščini (15. 8.).

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 4. kroga Prve lige Rudar - Luka Koper.

DELI NA