Knapi nadaljujejo serijo
Nafta je v 26. krogu Prve lige zgubila proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (1:2).

Neprepričljiva Nafta in v spomladanskem delu sezone odlični Rudar sta se borila za pomembne točke - gosti za priključek z vrhom, domači za obstanek.

Uspešnejši so bili gosti, ki so dosegli še četrto zmago zapored, Nafta pa je še drugič v nizu igrišče zapustila sklonjenih glav.

Že v drugi minuti so bili Lendavčani blizu vodstva, toda silovit strel Arpada Vaša z 22 metrov je za las zgrešil cilj. Gosti so odgovorili bolj konkretno in v 13. minuti so iz svojega prvega napada prišli v vodstvo.

Pred tem so naftaši zapravili žogo na sredini, podajo z desne strani pa je Dragan Čadikovski z volejem s 14 metrov preusmeril v levi spodnji kot domačih vrat.

V 26. minuti je pravo "bombo" sprožil Amel Mujaković, Aleš Ajlec pa je žogo odbil. Dve minuti pozneje bi lahko domači kaznovali Velenjčane, a je po podaji Bojana Matjašeca z leve strani Luka Prašnikar z glavo zapravil izjemno priložnost za izenačenje.

Naftaši so ujeli Velenjčane v 34. minuti, ko je bil po podaji Matjašeca z leve strani Vedran Vinko hitrejši. od vratarja gostov in iz neposredne bližine potisnil žogo v mrežo.

Veselje domačih je trajalo le tri minute. Po še eni od številnih napak Naftine obrambe je Elvis Bratanović iz podobnega položaja, a tokrat z druge strani, zadel za novo vodstvo Rudarja.

Zadnje minute prvega dela so minile v znamenju Nafte, Prašnikar pa je v 39. in 43. minuti zapravil novi dve izjemni priložnosti. Pri prvi je bila z dveh metrov prava umetnost zgrešiti, toda Prašnikar z glavo ni zadel žoge.

Prvo priložnost so si v nadaljevanju priigrali gosti, ko je v 56. minuti s prostega strela poskusil Mujaković, a je bil Ajlec na mestu. V odprtem srečanju sta se Nafti ponudili priložnosti v 67. in 68. minuti, obakrat pa je bil v glavni vlogi Vinko.

Najprej je po samostojnem prodoru nastreljal vratarja Safeta Jahića, ki mu je pokril vrata, po kotu z desne strani pa je žogo poslal čez gol. Še v isti minuti je nevarno streljal Uroš Korun, zanesljivi Ajlec pa se ni dal presenetiti in ohranil upanje domačih, ki pa je splahnelo po zadnjem sodnikovem žvižgu.

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta-Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 26. kroga Prve lige Nafta-Rudar.

DELI NA