Knapi nizajo poraze
Rudar Velenje je v 19. krogu Prve lige izgubil proti Nafti z 0:1 (0:1).

Rudarjeva agonija se nadaljuje. Velenjčani so doživeli še četrti zaporedni poraz, na domačem igrišču pa so izgubili tretjič zapored. Tokrat sta jih pokopala (spet) neučinkovitost in Volaš, posledično pa so Rudarji morali na lestvici predse spustiti Olimpijo in Maribor. Nafta se je na drugi strani obdržala v stiku s klubi iz sredine.

Čeprav so se nekateri igralci po kaznih in poškodbah vrnili v Rudarjevo moštvo, je bila zasedba Marijana Pušnika še vedno dodobra zdesetkana. Kljub temu so v Velenju želeli prekiniti niz treh zaporednih porazov, a je že po prvih 45 minutah kazalo povsem drugače. Lendavčani so bili namreč boljši, nevarnejši tekmec, le Saviću pa se lahko soigralci zahvalijo, da vodstvo Nafte ni bilo izdatnejše.

Velenjski vratar je že v tretji minuti odlično posredoval po kotu Nafte, nato je zadetek preprečil Čehu, že po vodilnem zadetku pa je dobil tudi dvoboj z Amelom Mujakovićem. Toda v 25. minuti je le klonil, po prostem strelu z leve strani, ki ga je izvedel Vasiljev, je bil v gneči najspretnejši Volaš. Domači so imeli le eno resno priložnost, žogo po Sulejmanovićevem poskusu z glavo so gostujoči branilci odbili z golove črte.

V drugem polčasu so najprej zapretili domači prek Alema Mujakovića, v 53. minuti pa je povišanje Naftinega vodstva po Miljkovićevem strelu preprečila vratnica. Sicer pa je bil drugi del slabši od prvega. Gosti so bolj kot ne le čuvali vodstvo, domači pa z menjavami skušali preobrniti potek tekme. Toda to jim ni uspelo, tudi po zaslugi neučinkovitosti.

Predvsem Mešić se je nekajkrat znašel v ugodnem položaju, vendar poti mimo Murka ni našel. Naftin vratar se je posebej izkazal v 70. minuti, ko je izjemno posredoval prav po Mešićevem strelu. Sicer pa sta do konca tekme poskusila še Mujaković in Kreft, a oba merila mimo cilja.

SORODNE NOVICE

DELI NA