Knapi nizajo zmage
Velenjski Rudar je v 4. krogu Prve lige premagal Domžale s 4:1 (2:0).

Velenjski nogometaši vztrajno sledijo Koprčanom. Potem ko so Primorci že v soboto vpisali četrto zaporedno zmago v prvenstvu, so danes tudi izbranci Marijana Pušnika s četrtim zaporednim uspehom potrdili dobro formo.

Brez večjih težav, sicer s spet kar zajetnim deležem vratarja Savića, so na svojem igrišču ugnali nekdanje državne prvake, ki po štirih tekmah ostajajo pri vsega dveh točkah.

Velenjčani so že v prvem polčasu odločili zmagovalca dvoboja z Domžalami. Po nekaj polpriložnostih Omladiča in Mešića so gostitelji v vodstvo prišli v 34. minuti. Omladič je prodrl v kazenski prostor Domžal in lepo podal v sredino, kjer Mešiću iz bližine ni bilo težko zadeti mreže. V 43. minuti je le nekaj centimetrov Velenjčane ločilo od novega zadetka, ko je žogo po strelu De Moraesa preusmeril Tolimir.

A še pred zadnjim sodnikovim žvižgom so se domači navijači lahko spet veselili. Že v sodnikovem podaljšku je Grbić prišel do strela s 25 metrov in zadel spodnji desni kot tekmečevih vrat. Gosti so bili bolj ali manj nenevarni, še najbolj "vroče" je bilo po strelu Vidovića z glavo in ob poskusu Zatkoviča s 25 metrov.

V nadaljevanju so po dveh menjavah ob odmoru pogumneje zaigrali tudi gosti iz Domžal. Njihov napadalec Pekič je znova prišel do lepih priložnosti, ki jih pa ni izkoristil. Najprej je poskusil z glavo v 48. minuti, v 55. pa mu je strel z vsega petih metrov Savić obranil.

Bolj nevaren je bil Stojanović, ki je nekoliko z desne strani v 50. minuti zadel vratnico. Gostitelji po vseh teh zapravljenih priložnostih tekmecev niso stali križem rok.

Tako je njihov tretji zadetek po Cipotovem voleju preprečil Brljak, ki pa ga je v 65. minuti vendarle lepo ukanil domači rezervist Lo Duca. Ta je žogo v mrežo poslal s prefinjenim lobom. Za vsaj delno domžalsko tolažbo je v 70. minuti poskrbel Perme, ki je z glavo zabil častni zadetek.

V 82. minuti je isti igralec spet nevarno zapretil, toda Savić se takrat ni pustil premagati. Znova pa se je proslavil nekdanji "Domžalčan" Lo Duca, ko je v 85. minuti z lepim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora le še potrdil velenjsko zmago.

SORODNE NOVICE

DELI NA