Knapi odpravili Ajdovce
Rudar je v 14. krogu Prve lige premagal ajdovsko Primorje 3:1 (1:0).

Domači so imeli pred današnjo tekmo nekaj težav s poškodbami, zaigral ni prvi vratar Boban Savič. Gostitelji so bili pred dvobojem na osmem mestu na lestvici, Primorje pa na petem s tekmo manj.

Primorje je bolje začelo tekmo. Alen Čoralič in Neven Čuturilo pa sta samo ogrela vratarja Safeta Jahića. Zato pa so Velenjčani že v prvem pravem napadu povedli. V 18. minuti je s prostega strela s 25 metrov v polno zadel rok Roj, potem ko je žoga presenetila vse obrambne igralce in tudi vratarja Dawida Pietrzkiewicza.

Slednji bi skorajda moral še enkrat po žogo v mrežo, a ga je pet minut pozneje po strelu Dejana Djermanovića rešil branilec Luka Škrbina, ki je žogo izbil z golove črte. Poskus Damjana Trifkoviča so gostje odbili v kot, nato je Roj zatresel še vratnico.

Po teh udarnih minutah Velenjčanov so skušali gostje zaigrati bolj napadalno, a domači so imeli še naprej pobudo. Trifkoović je tako v 33. minuti iz neposredne bližine streljal prek vrat, nato pa je vratar Primorja ubranil še strel Djermanovića iz bližine.

Gostje bi lahko neučinkovitost domačih kaznovali ob koncu polčasa, vendar ne Tim Lo Duca ne Darko Kremenović nista bila dovolj natančna, da bi premagala Jahića.

Začetek drugega polčasa je prinesel terensko premoč gostom, ne pa tudi izrazitih priložnosti. V 60. minuti so domači naredili velik korak k zmagi z drugim zadetkom.

Aleš Jeseničnik je z natančno podajo našel Trifkoviča, ta pa je zatresel mrežo tekmecev. Drugi domači zadetek je goste umiril in domači vratar ni imel več veliko dela, z izjemo poskusa Kremenoviča deset minut pred koncem.

V 85. minuti je bil dvoboj dokončno odločen: Djermanović se je poigral z obrambo gostov in matiral še vratarja. Šele v sodnikovem podaljšku, ko je bilo že prepozno za preobrat, so v polno zadeli tudi Primorci, za častni zadetek je poskrbel Željko Tomič.

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Primorje
    Oglejte si izjave s tekme 14. kroga Prve lige Rudar Velenje - Primorje.
     
    Po vrsti sta spregovorila trener Primorja Milan Petrovič in trener Rudarja Bojan Prašnikar.

DELI NA