Knapi odpravili Nafto
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 1. krogu SNL premagali Nafto z 2:0 (1:0).

Rudarjev trener Marijan Pušnik je zadnje tri tekme začel z enako postavo, najverjetneje zaradi dejstva, da ekipe, ki zmaguje, ne gre spreminjati. Po nesrečno izgubljeni tekmi drugega predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo je napovedal, da bo proti Nafti moštvo zaradi utrujenosti igralcev doživelo spremembe.

Med gledalci je pustil Marka Pokleko, Miho Goloba ter nesrečnega Mirzo Djukića, ki je v sodnikovem dodatku tekme z Beograjčani zadel okvir vrat. V prvo enajsterico je vrnil Boštjana Krefta, Aleša Jeseničnika in Amela Mujakovića, na klop pa tudi mladega Arnela Mahmutoviča. V začetni postavi je zaigral tudi Brazilec De Moraes, ki je bil dolgo poškodovan. V prvi postavi sta manjkala tudi Damjan Trifkovič in Rusmin Dedič.

Rudar je povedel že v osmi minuti. Povratnik De Moraes se je navijačem predstavil v najlepši luči, ko je bil uspešen z roba kazenskega prostora. V 18. minuti bi Nafta skoraj izenačila, Ošlaj pa je zadel zgolj prečko. Že štiri minute kasneje je Vassilijev podal iz kota, a je bil velenjski vratar Savić na mestu.

V 32. minuti je Buzeti poskusil od daleč s strelom po tleh, Savić je brez težav branil, tri minute kasneje pa je iz kota znova streljal Vassiliev, branilec Ošlaj pa je z glavo streljal visoko preko gola. V 45. minuti se je De Moraes še drugič vpisal med strelce, a je glavni sodnik gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

V 56. minuti so Lendavčani znova zapretili. Po podaji Jankoviča je imel lepo priložnost Vinko, ki se je sam znašel pred Savićem, a je slednji uspešno odbil žogo stran od svojih vrat. Gostje so stopnjevali ritem igre in skušali na vsak način izenačiti. Vinko je Jankoviču pripravil lepo priložnost, ta pa je iz ugodnega položaja streljal mimo.

Na drugi strani so rudarji vedeli, da jim minimalna prednost še ne prinaša treh točk, v želji po potrditvi zmage se je branilec Cipot tako vse pogosteje selil v napad. V 73. minuti je Matjašec s približno 30 metrov poskušal presenetiti domačega vratarja, a je Savić znova uspešno posredoval.

Štiri minute pred koncem rednega dela tekme pa pa znova veselje domačih navijačev. Prašnikar je prodrl po desni strani, s prekrškom pa ga je zaustavil Ošlaj. Iz prostega strela je bil nato uspešen mladi Nik Omladič, ki je zadel desni spodnji kot Murkovih vrat. V triminutnem sodnikovem podaljšku je Prašnikar zadel prečko, Jeseničnik pa je na golovi črti izbil nevaren strel Vassiljeva.

SORODNE NOVICE

DELI NA