Knapi odpravili zmajčke
Olimpija je v 1. krogu Prve lige izgubila proti velenjskemu Rudarju z 1:3 (1:1).

Ljubljanski zeleno-beli so novo prvenstvo začeli s porazom. V uvodnem krogu jih je premagala velenjska četa Bojana Prašnikarja, v kateri se je najbolj izkazal mladi Elvis Bratanović, ki je zabil dva gola za Rudar.

Tekma v Ljubljani se je začela z rahlo pobudo domačinov, ki so imeli žogo več v posesti, Velenjčani pa so čakali na protinapade. Pri slednjih je bil uvodoma najnevarnejši mladi Bratanović, ki je sprožil nekaj strelov, a ti niso bili dovolj dobri za vodstvo.

V 17. minuti si je domači vratar Damir Botonjić privoščil že drugo napako na tekmi in tudi ta je ostala nekaznovana. Rok Kronaveter je prišel do žoge v kazenskem prostoru, jo poslal na glavo Bratanovića, ta pa je zgrešil prazna vrata. Po še nekaj nevarnih poskusih Velenjčanov pa so domačini zadeli.

V 21. minuti je Sebastjan Cimerotić preigraval ob robu kazenskega prostora, kamor je nato utekel Anej Lovrečič in z močnim strelom zatresel gostujočo mrežo. Toda še pred koncem polčasa je gostom uspelo izenačiti. V sodnikovem podaljšku se je med strelce vpisal prav najnevarnejši "knap" Bratanović, ki je povsem neoviran poslal žogo za Botonjićev hrbet po podaji Denisa Grbića.

V drugem polčasu je Olimpija uvodoma dvakrat nevarneje zapretila pred Cimerotića in Lovrečiča, toda vodstva so se v 58. minuti veselili gosti. Znova je bil uspešen Bratanović, ki je po protinapadu potegnil v kazenski prostor in zadel desni zgornji kot Botonjićevih vrat.

Tri minute pozneje je najbolj razpoloženi ljubljanski igralec Lovrečič izvedel prosti strel, veselje pa mu je preprečila prečka. Sledila sta na domači strani poskus Davorja Škerjanca, na gostujoči pa Kronavetra, a je ostalo pri minimalnem vodstvu Velenjčanov.

Domači so v končnici tekme poskušali vse, da bi vsaj izenačili, a prave akcije niso izpeljali, tako da je ostalo pri zmagi gostov. Ti so prav ob koncu še malce oplemenitili svoj uspeh, po novem protinapadu je namreč končni izid postavil Nikola Tolimir.

SORODNE NOVICE

  • 18.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 1. kroga Olimpija - Rudar.

DELI NA