Knapi pokleknili
Laboda Drava je v 7. krogu Prve lige premagala Rudar Velenje z 1:0 (0:0).

Velenjčani so vse do tega kroga držali korak s Koprčani na vrhu prvenstvene lestvice, Ptujčani pa so prvo zmago vknjižili šele v
prejšnjem krogu in so bili na lestvici bolj v ozadju. Vloga favorita je tako bila na strani izbrancev Marijana Pušnika, ki pa tokrat niso imeli svojega dne, malce pa je vmes posegla še smola.

"Knapi" so prvič v sezoni položili orožje, tako da so edini še neporaženi Koprčani, Drava pa se je petemu Mariboru približala le na točko.

Tekma na Ptuju se je začela zelo obetavno, prav nič pa ni kazalo, da sta ekipi na lestvici tako narazen. Domačini so bili bolj ali manj ves polčas enakovredni in imeli tudi prvo priložnost, ko je Kronaveter v peti minuti za malo zgrešil cilj. Pet minut zatem je eno lepših priložnosti zapravil Ekpoki, ki se je lepo izognil prepovedanemu položaju, se sam znašel pred Savićem, ki pa je odlično posredoval, tako kot tudi po prostem strelu Kronavetra s 25 metrov v 35. minuti.

Tik pred koncem polčasa bi lahko gostitelje v vodstvo povedel novinec v moštvu Sousa, toda veselje ob strelu z glavo mu je preprečila vratnica. 

Gosti, ki so povsem pri vrhu državnega prvenstva, so resda redko prišli do zaključnih strelov, toda ti so bili nevarni. Enega teh je že v 11. minuti sprožil Mešić z roba kazenskega prostora, vendar je bil Bratušek na mestu. Mešić pa je bil tudi v središču nekoliko spornega trenutka v peti minuti, ko je padel v domačem kazenskem prostoru, toda glavni sodnik se ni odločil za najstrožjo kazen.

Nogometaš iz Bosne in Hercegovine bi se lahko proslavil v 42. minuti, vendar je iz bližine z glavo meril nekaj centimetrov mimo leve vratnice domačih vrat.

Začetek drugega polčasa je obetal zanimivo dogajanje tudi v nadaljevanju. Savić je namreč moral že v 47. minuti posredovati po strelu Souse, le minuto pozneje pa bi ga po strelu Kronavetra skorajda premagal kar soigralec Stojnić, toda žoga je na njegovo srečo zadela vratnico.

V 61. minuti so imeli vse podjetnejši "knapi" novo izjemno priložnost. Mešić je sam prišel pred Bratuška, toda slednji je bil v
dvoboju iz oči v oči uspešnejši. Dravin vratar je imel v teh trenutkih kar nekaj dela, toda vse je opravil brez napake.

V 70. minuti pa ga je še enkrat več rešil okvir vrat. Tolimir se je odločil za strel z 20 metrov, žoga pa je najprej zadela desno vratnico, se kotalila po golovi črti, a čez njo ni šla. Kazen za to smolo in zapravljeno priložnost je sledila že v 77. minuti, saj je Kronaveter z dobrih 20 metrov na drugi strani Ptujčane povedel v vodstvo. Tik pred koncem tekme bi lahko Kurež še potrdil zmago, a je zgrešil "nemogoče".

SORODNE NOVICE

DELI NA