Knapi premagali orle
Rudar je 20. krogu Prve lige V Velenju premagal Triglav s 3:0 (2:0).

Velenjski nogometaši so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Proti Kranjčanom so vpisali osmo zmago v sezoni, medtem ko je Triglav doživel že 14. poraz.

Velenjčani so takoj po začetku tekme prevzeli pobudo in gostujoči obrambi povzročili nekaj preglavic s svojimi napadi, toda več kot dveh ne preveč nevarnih strelov Elvisa Bratanovića in Amela Mujakovića jim ni uspelo priigrati. Triglav je prvi strel sprožil v 21. minuti prek Blaža Šujice, ki pa je bil nenatančen.

V 36. in 37. minuti pa so Velenjčani na hitro zabili dva gola. Najprej je po podaji Luke Žinka lastno mrežo zatresel Danijel Stanarević, nekaj trenutkov zatem pa se je med strelce vpisal sam Žinko, ko je zadel z roba kazenskega prostora.

V nadaljevanju so gosti v 58. minuti izpeljali lepo akcijo prek Dragana Ovčine, Roberta Najdenova in Alena Krcića, vendar slednji ob zaključku ni bil najbolj zbran in je zgrešil cilj. Tudi v naslednjih minutah so pričakovano več želje po napadu kazali gosti, v 69. minuti je nevarno meril David Bunderla, vendar se je izkazal Gregor Fink.

V 79. in 80. minuti je na drugi strani do strelov prišel Luka Majcen, obakrat meril v okvir, toda Žan Pelko ni imel težkega dela, po poskusu Rajka Rotmana od daleč v 85. minuti je kranjski vratar žogo odbil v prečko, ostalo pa je pri 2:0. Toda ne za dolgo, Bratanović je namreč v zadnji minuti rednega dela unovčil napako kranjske obrambe in postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 20. kroga Prve lige Rudar - Triglav.

DELI NA