Knapi preplavali Dravo

Nogometaši Laboda Drave so v 25. krogu Prve lige na domačem igrišču izgubili z velenjskim Rudarjem z 0:1 (0:1).

Ptujčani so dobili oba dosedanja sezonska obračuna z Velenjčani, tokrat pa so pred domačimi gledalci morali priznati premoč gostom iz Šaleške doline, ki v spomladanskem delu ne kažejo predstav iz jesenskega dela. Izbranci domačega trenerja Milka Đurovskega ostajajo na zadnjem mestu 1. SNL, Velenjčani pa v zlati sredini.

Bolj podjetno so tekmo pričeli gosti: Nedzbedin Selimi je že v tretji minuti sprožil nevaren strel, le minuto kasneje pa je Almir Cipot z glavo za las zgrešil domača vrata. V nadaljevanju so se gostitelji le otresli uvodnega pritiska gostov, Abdul Razak Ekpoki pa je v šesti minuti zadel prečko.

Po živahnem uvodu je nastopilo zatišje, v 19. minuti pa je za veselje v taboru knapov poskrbel Selimi. Po predložku z desne strani je v domačem kazenskem prostoru najvišje skočil František Metelka in podal do Selimija, ki je bil v pravem trenutku na pravem mestu - 0:1.

Gostitelje je prejeti gol malce zmedel, v naslednjem obdobju niso mogli sestaviti povezane akcije. V 34. minuti jim je to vendarle uspelo, vendar jo je zapravil Ekpoki, še lepšo pa so si priigrali v 40. minuti, ko se je po posredovanju vratarja Bobana Savića žoga odbila do Zorana Pavloviča, njegov močan strel z leve strani pa je "švignil" mimo velenjskih vrat.

Začetek drugega polčasa je bil spokojen, prvi pa so v 57. minuti zapretili gosti. Po lepi globinski podaji Selimija je sam proti domačim vratom krenil Miha Golob, a je bil prepočasen, tako da so ga domači obrambni igralci ujeli, le dve minuti kasneje pa je Selimijev strel v zadnjem trenutku zaustavil Marko Balažič. Še lepšo priložnost so si Velenjčani priigrali v 66. minuti, Cipotov strel pa je končal mimo desne vratnice.

V zadnjih dvajsetih minutah so gostitelji vse sile usmerili v napad. Še najbolj napeto je bilo v 77. minuti, ko je Ermin Rakovič padel v kazenskem prostoru, a je glavni sodnik Andrej Žnidaršič le odmahnil z roko. Gostitelji so jalovo napadali, gosti pa so v 88. minuti zapravili priložnost za vodstvo z 2:0. David Tomažič Šeruga je krenil sam proti domačemu vratarju Gregorju Finku, njegov strel pa je zletel mimo leve vratnice.
 

SORODNE NOVICE

DELI NA