Knapi prvič klonili doma
Nogometaši Rudarja so v 12. krogu Prve lige izgubili z Olimpijo z 0:3 (0:1).

Olimpija je na težkem gostovanju v Velenju vknjižila še četrto zmago v zadnjih petih tekmah in se današnjemu tekmecu na lestvici približala na pet točk. Čeprav so bili gostitelji, ki so doživeli sploh prvi poraz v sezoni na domačem terenu, večino tekme boljši tekmec, jim nikakor ni uspelo realizirati svojih priložnosti. Povsem drugače je bilo pri Ljubljančanih, ki so znali izrabiti praktično vsako napako domače obrambe in so se zato zasluženo veselili nove zmage.

Domači navijači so že v peti minuti doživeli šok. Škerjanc, ki se je izkazal za zelo dobro okrepitev ljubljanskega moštva, je v svojem slogu prodrl po desni strani in žogo podal v sredino proti Cimirotiću. Ljubljenec Olimpijinih navijačev jo je zgrešil, za njim pa je stal Sulejmanović, ki jo je nespretno potisnil v lastno mrežo.

Sicer pa igra ni preveč navdušila. Priložnosti so bile do končnice polčasa redke, rahlo pobudo pa so vendarle imeli oslabljeni Velenjčani. Ti so še najnevarneje zapretili v 38. minuti, ko je od daleč sprožil Tolimir, izkazal pa se je mladi vratar Oblak. Na drugi strani bi Olimpija v 40. minuti lahko podvojila prednost, ko se je pred domačim vratarjem Savićem znašel Škerjanc, ki pa je z volejem žogo poslal mimo gola.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Ljubljančani izpeljali hiter protinapad, po katerem je sam pred Savića prišel Cimirotić. Sprva je kazalo, da je "Cime" povišal Olimpijino prednost, toda izkazalo se je, da je žoga zletela nekaj centimetrov mimo velenjskih vrat. Tudi Velenjčani, ki so večino drugega polčasa pritiskali, so v 59. minuti prišli do lepe
priložnosti, ki pa jo je zapravil Cipot, saj je pred ljubljanskim golom zgrešil žogo.

V 63. minuti je poskusil še Grbić, toda tudi njegov strel je razpoloženi Oblak ukrotil. Na drugi strani se je v 73. minuti po
Ibraimijevem poskusu izkazal tudi Savić. Ko je kazalo, da imajo domačini vse vajeti igre v svojih rokah in da je izenačujoči zadetek vse bližje, pa so v 79. minuti v obrambi pozabili na Kašnika, ki je žogo po Ibraimijevi podaji iz kota z glavo zabil v gol. Ljubljansko zmago je v 84. minuti le še potrdil Cimirotić, ki je učinkovito zaključil protinapad zeleno-belih.

SORODNE NOVICE

DELI NA