Knapi se pobirajo z novo zmago

Rudar - Celje 1:0 (1:0)


Velenje, 30. septembra (STA) - Nogometaši velenjskega Rudarja so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Celje z 1:0 (1:0).

* Stadion Ob jezeru, gledalcev 400, sodniki: Skomina (Koper), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Črnčič (39.).

* Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (od 70. Šindik), Črnčič (od 83. Bizjak), Rotman, Berko, Podlogar, Jahić, Bratanović, Radujko.

* Celje: Kotnik, Vrhovec (od 79. Horvat), Krajcer, Verbič (od 65. Ivanović), Bajde (od 62. Cebara), Kolsi, Rapnik, Korošec, Plesec, Žitko, Tomažič-Šeruga.

* Rumeni kartoni: Jahić, Šindik, Bratanović.
* Rdeč karton: /.

Tekma v Velenju je imela dva obraza. V vsakem polčasu je bila boljša ena ekipa. A do odločitve je prišlo v prvem delu, ko so domači kljub veliki pobudi gostov zabili edini gol na tekmi in prišli do tretje zmage, s katero so se odlepili z zadnjega mesta. Celjani so doživeli tretji poraz v sezoni in padli na peto mesto.

Celjani so odločno začeli tekmo in prek Mihe Korošca in Blaža Vrhovca takoj sprožili dva strela, ki pa nista bila natančna. V deseti minuti je nevarno meril še Nejc Plesec, vendar je Aleš Jeseničnik odbil žogo z golove črte, v 14. minuti pa je Gregor Bajde žogo poslal čez gol. V 18. minuti so prvič v okvir vrat sprožili tudi domači, natančneje Elvis Bratanović, ki pa je žogo poslal točno v Matica Kotnika.

V 30. minuti so imeli Celjani znova veliko priložnost za vodstvo, ko se je sam pred Matjažem Rozmanom znašel Benjamin Verbič, vendar je bil velenjski vratar uspešnejši. Kljub temu, da so bili Celjani boljši in nevarnejši tekmec, pa so Velenjčani iz prve prave akcije povedli. Po Bratanovićevi podaji se je pred Kotnikom znašel Leon Črnčič, streljal po tleh, žoga je na poti proti golu zadela enega od Celjanov, spremenila smer in presenetila Kotnika. V izdihljajih polčasa so imeli Celjani lepo priložnost za izenačenje, vendar je Vrhovcu veselje preprečila vratnica.

V uvodu drugega polčasa je bila slika na igrišču ravno obratna. Velenjčani so bili tisti, ki so imeli pobudo in prihajali do zaključnih strelov, dva izmed njih sta v okvir vrat poslala Jeseničnik in Matej Podlogar, a izid se ni spremenil. Domači so pritiskali in imeli v 76. in 78. minuti dve izjemni priložnosti za potrditev zmage, vendar je obakrat s strelom z glavo Christian Bubalović zatresel prečko. V 82. minuti je z glavo poskusil še Dalibor Radujko, a tudi on ni bil dovolj natančen. Tik pred koncem tekme je na drugi strani Plesec s prostega strela zatresel prečko, tako da je ostalo pri 1:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA