Knapi spet po starem
Rudar iz Velenja je v tekmi 8. kroga Prve lige premagal Interblock z 2:1 (1:0).


Nogometaši Rudarja so spet na starih tirih. Proti Interblocku so dosegli novo zmago in še naprej dihajo za ovratnik vodilnemu Kopru. V tekmi z Ljubljančani sicer niso blesteli, imeli kar nekaj sreče (Ljubljančani so dvakrat zadeli okvir vrat), toda ta spremlja hrabre.

Velenjčani so po izenačenju v 65. minuti vendarle strnili svoje vrste, Denis Grbič pa je izkoristil terensko premoč na igrišču, saj so Ljubljančani od 34. minute igrali brez izključenega Alena Jogana, ter svojemu moštvu zagotovil pomembno zmago.

Da si Interblock želi nadaljevati niz zmag, so pokazale uvodne minute, v katerih bi kaj lahko povedli. Josip Iličić je že v tretji minuti zadel vratnico, deset minut pozneje je vratarja Bobana Savića okvir vrat rešil tudi pri strelu Vladimirja Milenkovića. Domači so bili v prvem delu praktično nenevarni, v 34. minuti pa so vendarle izpeljali akcijo, ki jim je prinesla zadetek.

Zato je najbolj zaslužen Jogan, ki je storil prekršek nad Mirzom Mešičem, pri tem pa dobil tudi drugi rumeni karton. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Fabijan Cipot.

Po vodstvu so se Velenjčani nekoliko razigrali, kar nekajkrat so poskušali s streli od daleč, toda do odmora se izid ni spremenil. Tudi v nadaljevanju so se nevarne akcije rudarjev vrstile, toda Nik Omladič in soigralci poti do mreže niso našli. Zato pa so bili uspešnejši gosti, ki so v 65. minuti izid izenačili. Tudi oni so v polno zadeli iz enajstmetrovke, ki jo je po prekršku nad Nejcem Skubicem zakrivil Aleš Jeseničnik. Natančen izvajalec je bil Dejan Gerić.

Gol Ljubljančanov pa vendarle ni pomenil točke. Gostitelji so namreč v 74. minuti dosegli še drugi gol. Po protinapadu je Rusmin Dedić z desne strani podal žogo na drugo vratnico, kjer je Grbiću ni bilo težko potisniti v mrežo. Do konca bi vodstvo lahko povišal Mešić, toda ni uspel premagati vratarja Matjaža Rozmana.

SORODNE NOVICE

DELI NA