Knapi ubrali vrtnice

Rudar je v 26. krogu Prve lige v Velenju premagal Hit Gorico z 1:0 (1:0).
 
Velenjčani, ki so v prvih štirih spomladanskih krogih osvojili zgolj točko, so se danes veselili treh na tekmi z višjeuvrščeno Gorico. Tokrat je bil za zmago dovolj en zadetek, ki so ga domači zabili že v četrti minuti.

Rudar ima po 26 krogih 34 točk in je v sredini lestvice, Gorica ostaja pri 42 in tretjem mestu.

Velenjčani so povedli že v uvodu tekme, ko je v četrti minuti kot izvedel Uroš Rošer, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Petar Stojnić in iz bližine zatresel goriško mrežo. Tudi po golu so bili domači odločni in prek Leona Črnčiča in Luke Žinka še nekajkrat sprožili proti gostujočim vratom.

V 14. minuti je do strela prišel tudi Rajko Rotman, vendar je bil Darko Brljak na pravem mestu. V drugi polovici polčasa je ritem igre malce padel, Novogoričani pa so postajali vse pogumnejši, njihov najnevarnejši mož je bil Dino Martinović, ki pa mu ni uspelo sprožiti dovolj natančnega strela.

Uvod drugega polčasa gledalcem ni ponudil veliko nogometnih užitkov, saj so bile priložnosti zelo redke, še tiste, ki so bile, pa so si priigrali gosti. V 65. minuti je pri domačih znova poskusil Žinko, vendar je bil Brljak dobro postavljen.
V 80. in 83. minuti sta na drugi strani v okvir vrat sprožila Uroš Celcer in Rok Buzeti, vendar se izid ni spremenil.

Minuto pred koncem rednega dela bi lahko Rajko Rotman potrdil zmago domačih, vendar je žoga po njegovem strelu z roba kazenskega prostora zletela malce previsoko, v izdihljajih tekme pa je veselje Luki Majcnu preprečil goriški vratar.

SORODNE NOVICE

  • 24.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Gorica
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 26. kroga Prve lige Rudar - Gorica.DELI NA