Knapi ugnali grofe
Rudar je v 30. krogu Prve lige premagal CM Celje z 1:0 (0:0).

Velenjčani, ki jih je spet vodil Roman Plesec (nadomešča kaznovanega Roberta Pevnika), so po treh zaporednih porazih znova zmagali.

S tem so se obdržali v sredini lestvice in krepko nad začeljem.

Velenjčani imajo namreč pred devetimi Kranjčani kar 11 točk prednosti, pred zadnjim Primorjem pa 18. Na drugi strani Celjane od Kranjčanov ločijo tri točke.

Po začetnem otipavanju obeh ekip so prvo in zelo nevarno akcijo izpeljali Velenjčani. Dragan Čadikovski je v 18. minuti v kazenskem prostoru počakal na Damjana Trifkovića, mu podal žogo pred gol, a slednjemu iz neposredne bližine ni uspelo ukaniti Amela Mujčinovića.

Tri minute zatem je imel novo izjemno priložnost za Rudar Rajko Rotman, ko je sprožil proti praznim vratom Celja, a je žogo na golovi črti izbil Saša Bakarič. Po tem so pobudo prevzeli gosti, pri katerih je največ poskušal Zoran Pavlovič, a brez uspeha, Celjani pa so eno lepših priložnosti zapravili v 33. minuti, ko z glavo ni bil dovolj natančen Ivan Firer.

Po razburljivem in všečnem prvem polčasu je bil uvod drugega povsem drugačen, umirjen in brez priložnosti, še vedno pa so imeli rahlo terensko pobudo Celjani. Ti so znova zapretili v 64. minuti, ko je Roman Bezjak po Pavlovičevi podaji le za malce zgrešil cilj.

Tudi v nadaljevanju so bili konkretnejši Celjani, ki pa jim nikakor ni uspelo zabiti tako želenega gola. V 77. minuti so vendarle novo nevarno akcijo izpeljali tudi domačini in napovedali še zanimivo končnico. Trifković je podal do Dorisa Kelenca, ki je bil povsem sam v kazenskem prostoru, a je ostalo pri 0:0.

Zato pa so domačini povedli že minuto pozneje, ko je Trifković v kazenskem prostoru podal do Rotmana, ta pa je s strani z lobom ugnal celjskega vratarja. V 84. minuti je Bakariča od izenačenja ločilo nekaj centimetrov, a nadzor nad igro so prevzeli Velenjčani in tekmo tudi pripeljali do zanje srečnega konca.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar-Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 30. kroga Prve Lige Rudar-Celje.
  • 30.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Koper
    Oglejte si izjavi po tekmi 30. kroga Prve Lige Triglav-Koper.

DELI NA