Knapi ugnali vijolice
Rudar je v tekmi 29. kroga Prve lige v gosteh premagal Maribor z 1:0 (0:0).

Nogometaši Maribora nadaljujejo z vsaj rezultatsko neprepričljivimi predstavami na domačem igrišču. Rudar iz Velenja jim je v Ljudskem vrtu zadal še šesti poraz v sezoni, s tem pa onemogočil, da bi vijoličasti izkoristili spodrsljaj vodilnega Luke Kopra in se mu približali.

Še več, Koper je kljub remiju na prvenstveni razpredelnici zdaj pred Mariborčani že osem točk. Gostitelji so sicer imeli več od igre, pripravili so si mnogo več priložnosti, a žoga ni in ni hotela v gol. Tudi iz enajstmetrovke ne, velenjski vratar Boban Savič jo je ubranil Draganu Jeliću.

Želja, da bi osvojili vse tri točke in se s tem Koprčanom približali na vsega pet točk zaostanka, je bila vidna že od samega začetka. A Velenjčani so se trdno postavili v obrambi, v neredkih protinapadih pa tudi ogrožali gostujoča vrata.

Prva priložnost se je v deveti minuti ponudila domačim, po kotu je vratar Savić zaplaval v prazno, kar pa vijoličasti niso znali izkoristiti. V nadaljevanju akcije je do strela prišel Suad Fileković, vendar je po njegovem strelu žoga zletela mimo desne vratnice.

V 18. minuti so do ugodnega položaja prišli tudi Velenjčani, ko je po lepi akciji do strela prišel Rok Kronaveter, toda pri strelu ni bil natančen. Deset minut pozneje se je priložnost ponudila Vitu Plutu, po podaji Dejana Školnika je z glavo streljal čez gol.

Najlepšo priložnost pa so državni prvaki zapravili v 33. minuti, ko je Nikola Tolimir nespametno v kazenskem prostoru zaustavil Dejana Mezgo, toda vratar Savič je strel z bele točke, ki ga je izvedel Jelić, odbil.

Premoč gostiteljev se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. V 50. minuti se je Plut sam znašel pred Savičem, a mu je ta zmanjšal kot, tako da žoge ni mogel poslati mimo njega. Velenjski vratar se je izkazal tudi po poskusu Mezge od daleč, premagal pa ga ni niti Jelić z glavo nekaj minut pozneje.

Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v 60. minuti. Po protinapadu je Kronaveter z desne strani poslal žogo v sredino, kjer se je odlično znašel Nedzbedin Selimi, ki je s polvisokim strelom ugnal vratarja Marka Raniloviča.

Do konca tekme so Mariborčani sicer poskušali izenačiti, a bili iz minute v minuto bolj nervozni. To je bila voda na mlin gostov, ki so z mirno igro tekmo pripeljali do uspešnega konca in druge zaporedne zmage v gosteh.

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Maribor - Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 29. kroga Prve lige Maribor - Rudar.

DELI NA