Knapi ugnali zmaje
Olimpija je v 21. krogu Prve lige izgubila proti velenjskemu Rudarju z 0:1 (0:0).

Ljubljančani, ki niso mogli računati na Cimirotića (čaka ga dolgo okrevanje po poškodbi) in Ibraimija, so po treh tekmah brez poraza danes morali priznati premoč še vedno dokaj zdesetkanim Velenjčanom. Ti so nastopili brez Kolsija, Cipota, Trifkovića in de Moraesa, vendar v drugem polčasu z enajstmetrovko Mujakovića prišli do prve zmage po štirih neuspehih.

Zgodnja ura na stadion ni privabila veliko gledalcev, a tudi tisti, ki so prišli, v prve pol ure niso imeli česa videti. Na slabem igrišču so nogometaši ene in druge ekipe le redko izpeljali kakšno obetavnejšo akcijo, še najbolj nevarno pa je bilo v deseti minuti, ko je pri domačinih prosti strel s 25 metrov izvedel Rujović, Savić pa je z nekaj težavami žogo ukrotil.

Gostujoči trener Marijan Pušnik je že v 33. minuti moral poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Mešić. V 41. minuti je Rujović v protinapadu prišel sam do vratarja Savića, ga preigral, a pri tem mu je žoga pobegnila, tako da je priložnost splavala po vodi.

Isti igralec je na podoben način v 55. minuti zapravil tudi prvo priložnost v drugem polčasu. Igra je bila tudi v tem delu igre vse prej kot privlačna, kljub temu pa so Velenjčani v 64. minuti prišli v vodstvo. Pokorn je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Jeseničnika, si prislužil drugi rumen karton, hkrati pa zakrivil enajstmetrovko. Slednjo je zanesljivo izvedel Mujaković.

Velenjčani bi lahko številčno prednost unovčili v 71. minuti, ko je z dobrih 20 metrov močno sprožil Tomažič-Šeruga, vendar je bil Oblak na mestu, in v 74., ko je Lo Duca z volejem zgrešil cilj. Domači trener Robert Pevnik je v 76. minuti v igro poslal Jovića, ki je takoj streljal s 15 metrov, vendar meril nenatančno. Ob koncu tekme je s prostega strela poskusil še Idrizi, a prav tako brez uspeha.

SORODNE NOVICE

DELI NA