Knapi uspešni v Lendavi
Nafta je v 9. krogu Prve lige v Lendavi izgubila proti Rudarju z 1:2 (1:1).

Nafta, ki jo je poraz v Domžalah pahnil na dno prvenstvene razpredelnice, je pričakala tradicionalno neugodnega tekmeca odločna, da pred svojimi navijači vpiše drugo zmago. To ji ni uspelo, še več ostala je brez točk in je še vedno na zadnjem mestu.

Pri domačih ni bilo v kadru Saše Levačiča (kartoni) in poškodovanih Dejana Sreša in Radeta Jovanovića. Pri Velenjčanih sta manjkala poškodovani Dejan Purišić in Rusmin Dedić zaradi bolezni. Premierni nastop za Nafto je imel napadalec Duško Vranešević.

V sedmi minuti je po podaji Rolanda Polareczkega Arpad Vaš silovito sprožil z roba kazenskega prostora in za las zgrešil cilj. Dve minuti pozneje je David Tomažič-Šeruga z dolgo diagonalo poslal v ogenj Polareczkega, ki je s slabih 20 metrov z lepim strelom zadel velenjsko mrežo.

Zatem je močan strel sprožil Vranešević, a le v naročje dobro postavljenega Bobana Saviča. Gosti so iz prve priložnosti izenačili v 25. minuti, potem ko so domači pustili Luko Majcna, da je z 18 metrov neoviran zadel desni spodnji kot vrat nemočnega Aleša Ajleca. Lendavčani so v 33. minuti zapravili priložnost za novo vodstvo. Po kotu Vaša je bil v gneči najspretnejši Polareczki in iz bližine z glavo preusmeril žogo proti mreži gostov, ki pa so jo gosti nekako le izbili v polje.

V nadaljevanje so domači krenili še bolj napadalno, a so po lastni neumnosti v 53. minuti prejeli drugi zadetek. Velenjčani so razčistili kočljivo situacijo v svojem kazenskem prostoru. Po bliskovitem protinapadu in napaki vratarja Nafte je Majcen s šestih metrov zadel nebranjeni desni kot Naftinih vrat. Le dve minuti zatem so podobno neumnost naredili gosti, potem ko si je Rajko Rotman po nešportnem grobem prekršku prislužil izključitev.

Domači so uprizorili nekaj jalovih napadov in hkrati odpirali dovolj prostora in možnosti Rudarju, ki je imel kar nekaj obetavnih napadov, a brez uspeha. Štiri minute pred koncem je mladi Rok Vori zapravil še zadnjo priložnost za izenačenje, saj v ugodnem položaju ni zadel žoge.

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Rudar
    Oglejte si izjavi s tekme 9. kroga Prve lige Nafta - Rudar.

DELI NA