Konec mariborskega niza

Na gostovanju v Novi Gorici so Mariborčani nastopili močno oslabljeni, saj so zaradi kartonov manjkali Pavlovič, Popović, Mezga, Mejač in Lunder, kar se jim je v igri močno poznalo. Predvsem so bili neprepoznavni v napadalnih akcijah, praktično si niso priigrali niti ene prave priložnosti.

V obrambnih nalogah jih je pred prvim zadetkom reševal vratar Pridigar, ki je ubranil vsaj tri nevarne poskuse gostiteljev, v 63. minuti pa je bil brez moči, ko ga je z atraktivnim strelom z roba kazenskega prostora premagal Portugalec Ferreira. Podobno se je zgodilo tudi v 74. minuti, ko ga je premagal še Mladen Kovačević in s tem potrdil šesto zaporedno domačo zmago svojega moštva.

Po času doseženih zadetkov se lahko vidi, da je bil drugi polčas zanimivejši od prvega, čeprav so imeli Goričani že v prvem polčasu nekaj priložnosti. Dve je zamudil Komel, vrtnice pa bi lahko bolje zaključile tudi dva protinapada. V prvem je Nebojša Kovačevič v položaju dva na enega preveč okleval s podajo oziroma strelom, v drugem pa je Pridigar zaustavil strel Velikonje, ki je pred tem na levi strani igrišča ušel mariborskim branilcem.

V nadaljevanju je bila premoč gostiteljev še izrazitejša. V 60. minuti so prišli do prve velike priložnosti, ko je v protinapadu Mariborčanom spet ušel Velikonja, z desne strani kot na pladnju je "serviral" žogo Rakuščku, a je Pridigar tudi njegov strel odbil v kot. Le tri minute pozneje pa je mariborski vratar vendarle kapituliral. Navidezno nenevarno po Nebojše Kovačevića z desne strani je z lepim volejem, po katerem je žoga končala v spodnjem desnem kotu mariborskih vrat, v vodstvo spremenil Ferreira.

Tudi po vodstvu so domači nadaljevali z napadi, ki jih je po samostojnem prodoru, v katerem je preigral tri nasprotne igralce, kronal Mladen Kovačević. Do konca so bili gostje "zreli" še za kakšen gol, toda Pridigar je ubranil strel Mladenu Kovačeviću, njegov brat Nebojša pa je bil v ugodnem položaju nespreten.

SORODNE NOVICE

DELI NA