Koper do zmage v Murski Soboti

Mura 05 - Luka Koper 2:3 (1:1)


Stadion v Fazaneriji, gledalcev 600, sodniki: Glažar (Hajdina), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Bezjak (Gorišnica).
Strelci: 1:0 Bohar (20.), 1:1 Čadikovski (24.), 1:2 Čadikovski (48.), 2:2 Matusiwa (75.), 2:3 Popović (90.).

Mura 05: Draković, Janža, Mörec, Aborah, Bohar, Vaš, Eterović (od 46. Jelić), Sačer (od 70. Matusiwa), Majer (od 58. Buzeti), Kramar, Kurbus.
Luka Koper: Nenezić, Žibert, Blažič, Guberac, Popović, Filipovič (od 67. Bradaschia), Perger, Mavrič-Rožič, Đukić, Palčič (od 63. Brečević), Čadikovski (od 80. Pučko).

Rumeni kartoni: Kurbus, Kramar, Sačer; Perger, Čadikovski, Palčič, Mavrič-Rožič, Nenezić.
Rdeč karton: Kurbus (44.).

Zadnjeuvrščeni Sobočani so v svoji Fazaneriji pričakali Koprčane. Mura je morala v srečanje brez poškodovanega Nusmirja Fajića, obolelega Leona Horvata in kaznovanega Matica Maruška, v začetni postavi pa ni bilo niti Fabjana Cipota, čigar status v klubu še ni dorečen. Povrh vsega je manjkal tudi trener Oliver Bogatinov, ki se je zaradi kazni NZS preselil na tribune. Vse to Sobočanom nikakor ni pomagalo, kljub temu pa so bili vse do konca tekme v igri za vsaj točko. A v sodniškem dodatku jim je tako želeno točkovno obogatitev preprečil Denis Popović. Ta je tako poskrbel za sedmo zmago Kopra in vsaj začasen skok na tretje mesto prvenstvene lestvice, Mura pa je doživela že deseti poraz in z 11 točkami za štiri zaostaja za predzadnjim Triglavom.

V tretji minuti je ob svoji premierni predstavi silovito z 20 metrov sprožil Mario Sačer, a je žoga zadela telo enega gostujočih igralcev, dve minuti pozneje pa je žoga po močnem strelu Damjana Boharja zletela slab meter nad okvirjem vrat. Po mirnejši igri v nadaljevanju so v 20. minuti domači povedli. V hitrem protinapadu je Bohar izigral celotno obrambo gostov in s 15 metrov zadel desni spodnji kot. Veselje murašev je bilo kratko, saj so gosti le štiri minute zatem izenačili. Po gneči v kazenskem prostoru se je žoga odbila do Dragana Čadikovskega, ki jo je z glavo iz bližine spravil čez golovo črto. Pri tem mu je pomagal tudi domači vratar Filip Draković, ki mu je v odločilnem trenutku spodrsnilo.

V 34. minuti je bilo znova "vroče" na sredini igrišča, a se je vse umirilo po treh rumenih kartonih. Po ostrem startu mladega Dejana Kurbusa nad gostujočim kapetanom Ivico Gubercem se je dvignilo nekoliko prahu in igra je postajala vse bolj živčna. Sačer je zatem še enkrat močno sprožil, Igor Nenezić pa lepo posredoval. Šest minut pred koncem prvega polčasa so bili gosti tisti, ki so zapravili izjemno priložnost za vodstvo. Najprej je iz bližine poskusil Denis Popović, Draković je žogo odbil, a točno na noge Urbanu Žibertu, ki niti v novem poskusu ni premagal vratarja Mure. Minuto pred koncem prvega polčasa si je Dejan Kurbus prislužil drugi rumen karton in moral z igrišča.

Nadaljevanje se je začelo neprijetno za domače. Čadikovski je v 46. minuti najprej zadel vratnico, dve minuti pozneje pa še drugič zadel mrežo domačih. Po globinski podaji se je sam znašel pred Drakovićem, ki je zapustil svoja vrata, a je lahko le s pogledom pospremil žogo v mrežo. Številčno šibkejši muraši so bili blizu izenačenja v 71. minuti, ko si je priložnost priigral Kisisavo Matusiwa, gostujoči vratar Nenezić pa je odlično posredoval.

Domači pa so v 75. minuti le poravnali izid. Po odlični podaji Roka Buzetija z desne strani je z glavo s šestih metrov zadel Matusiwa. V 83. minuti bi lahko Matej Pučko še tretjič popeljal goste v vodstvo. Sam se je znašel pred vratarjem Drakovićem, ki pa je sijajno posredoval. V sodniškem podaljšku pa so gostje le dosegli zmagoviti zadetek, potem ko se je Denis Popović sprehodil skozi počasno in neodločno domačo obrambo in žogo mimo Drakovića poslal v mrežo.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA