Koper in Celje pri vodilnih


Nogometaše v Prvi ligi čakajo srečanja 6. prvenstvenega kroga. Vodilna Rudar in Koper proti Celju oziroma Mariboru, Domžale proti Olimpiji lovijo prvo zmago. To v Gorici po tihem pričakuje tudi Drava.

1. SNL, 6. krog

Nafta Lendava – Interblock, sobota ob 17. uri


Tekmeca uvodnega srečanja 6. kroga Nafta in Interblock se po petih odigranih tekmah srečujeta s podobno povprečnim štartom v novo sezono. Pet Interblokckovih oziroma štiri Naftine točke so odločno manj kot so v obeh taborih pričakovali, zato bodo zamujeno iskali v medsebojnem obračunu. Ker sta tekmeca, ob porazih, še najizdatnejša kot gre za remije, ni izključena niti delitev točk.  

HiT Gorica – Labod Drava Ptuj, sobota ob 20. uri

Če se Interblock in Nafta pritožujeta nad le eno letošnjo zmago, kaj potem lahko porečejo Ptujčani, ki treh točk v tej sezoni še niso osvojili. Ker mora biti vsega (slabega) enkrat konec, pri Dravi verjamejo, da utegne biti zanje prelomno že gostovanje v Gorici. Tekmec, ki doma letos ne zmaguje, formo pa je nazadnje narahljal tudi v gosteh, se zdi zato prikladen. A dobra igra in ambicioznost Srebrničevega moštva namigujeta, da še tretjič zapored pred domačimi gledalci ne bo tako zlahka prodalo svoje kože.

Rudar Velenje – CM Celje, sobota ob 20. uri

Zanimivost regionalnega velenjsko-celjskega obračuna tokrat podkrepljuje visok položaj obeh moštev na lestvici. Medtem ko domačini z vsega enim remijem vodijo, so Celjane tri zaporedne zmage zavihtele na tretje mesto. Z njega bi utegnili skočiti še više, a le preko, letos nepremagljive, velenjske ekipe. ˝Knapi˝ bodo brž kot ne imeli v mislih tudi zadnji obračun z ˝grofi,˝ ko so jih ti Ob jezeru odpravili z zadetkom v izteku srečanja.

Olimpija – Domžale, nedelja ob 17. uri

Zmaji so pretekli teden prišli do druge letošnje zmage in tako bodo v, še enem, sosedskem obračunu Domžalčani tisti, ki bolj potrebujejo točke. Letos, podobno kot Drava, nekdanji prvaki namreč še niso zmagali, bolj kot odsotnost točk pa Badžima in varovance skrbi zadnje mesto. Z zmago v Šiški bi bilo za Domžalčane hitro vse drugače, a kaj ko tudi za gostitelje, ob relativno slabem štartu, štejejo le nova točkovno polna bira.

Maribor – Luka Koper, nedelja ob 19. uri

Poleg velenjskega, bo največ pozornosti pritegnil mariborski dvoboj. Aktualni prvaki bodo gostili vodilni Koper (od Rudarja ga ločuje le slabša razlika v zadetkih) in se mu skušali s četrto zaporedno zmago približati. Ob tem bo zanimivo videti, kako bo na igro vijoličastih vplival včerajšnji boleč evropski poraz, pa tudi prava vrednost, letos nadvse poletnih, Koprčanov.   

Vrstni red: Rudar Velenje in Koper po 13, CM Celje 10, Maribor 9, HiT Gorica 6, Interblock 5, Olimpija Ljubljana in Nafta Lendava po 4, Labod Drava Ptuj in Domžale po 2.

 

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

 

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA