15.08.2021 | Prva liga Telemach
Koper s preobratom do zmage v Stožicah

OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER 1:3 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Klančnik, Kordež.
Strelci: 1:0 Ziljkić (6.), 1:1 Oštrek (48.), 1:2 Barišič (75.), 1:3 Barišič (91.).
Olimpija: Vidmar, Pavlović (od 70. Fink), Crnomarković, Korun, Boakye, Kapun, Tomić, Aldair, Elšnik (od 84. Sešlar), Ziljkić (od 84. Špehar), Nukić (od 84. Kurež).
Koper: Golubović (od 42. Adam), Bručić, Rajčević, Žužek, Palčić, Jelić Balta, Oštrek (od 63. Bešir), Vešner Tičić (od 64. Krajinović), Barišič, Parris, Mulahusejnović (od 73. Colley).
Rumeni kartoni: Nukić, Tomić, Elšnik, Aldair, Crnomarković; Bešir, Colley.
Rdeči kartoni: /.

Nogometaši Olimpije so po izpadu iz evropskega tekmovanja sredi tedna doživeli novo razočaranje. Pred domačimi gledalci so doživeli prvi poraz v novi sezoni Prve Lige Telemach.

Koper na drugi strani se je zasluženo veselil treh točk, saj je bil predvsem v drugem polčasu veliko boljši ter ambiciozen, nadaljevanje prvenstva bo tako pričakal na drugem mestu razpredelnice. Koprčani imajo za vodilnim Mariborom dve točki zaostanka in že naslednji teden priložnost, da ga z zmago prehitijo. Derbi šestega kroga na Bonifiki bo v soboto ob 20.15. Olimpijo dan pozneje čaka ljubljanski obračun z Bravom.

Olimpija je današnjo tekmo začela napadalno in v šesti minuti prišla do zadetka. Akcijo Michaela Pavlovića in Mustafe Nukića je kronal Almedin Ziljkić s strelom po tleh, ki ga vratar Adnan Golubović ni uspel ustaviti. Hiter zaostanek je Koper prisilil v bolj napadalno predstavo, ki pa izrazitih priložnosti ni obrodila.

Koper je izenačil šele v uvodnih minutah drugega polčasa. Stjepan Oštrek je izkoristil prostor, ki mu ga je pustila domača obramba in s strelom s kakih dvajsetih metrov premagal domačega čuvaja mreže Nejca Vidmarja. Olimpija je najlepšo priložnost za vodstvo zapravila v 60. minuti, ko je Mustafa Nukić pretiraval s preigravanjem v kazenskem prostoru in ostal brez strela na gol.

Kazen za domače je prišla v zadnjih petnajstih minutah. Najprej je Matic Fink storil začetniško napako in dovolil prvemu strelcu gostov Kaheemu Parrisu, da je v kazenskem prostoru prišel do žoge in strela na gol. Žoga je zadela vratnico, se odbila do Maksa Barišiča, ki jo je z desetih metrov pospravil v mrežo.

Ko je Olimpija v zadnjih minutah vse sile usmerila v napad, je Koper prišel do nove priložnosti in še tretjega zadetka. Maks Barišič je s preigravanjem osmešil Erica Boakya in z močnim strelom zapečatil usodo domačih.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Koper
    Olimpija se je z novim porazom poslovila od evropske fronte, po zgoščenem sporedu preizkušenj pa na zmaje čaka spočiti Koper. Kanarčki v minulem vikendu niso imeli obveznosti, po treh krogih pa so še neporaženi.

DELI NA