18.08.2023 | Prva liga Telemach
Koper zanesljivo do zmage pri Bravu

Bravo - Koper 0:3 (0:1)

* Športni park Šiška, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Brezar.
* Strelci: 0:1 Nkada (42.), 0:2 Ruedl (48.), 0:3 Vešner Tičić (75.).
* Bravo: Orbanić, Španring, Gurlica (od 60. Štravs), Štor, Trdin (od 60. Puconja), Poplatnik, Janjić (od 60. Hribar), Kavčič, Selan (od 60. Maher), Stanković (od 85. Ivanšek), Katinić.
* Koper: Koprivec, Pabai, Prce, Correia, Nkada (od 62. Groznica), Osuji (od 82. Hrvatin), Palčič (od 46. Mitterdorfer), Omladič (od 67. Mulahusejnović), Barišić, Ruedl (od 62. Vešner Tičić), Krajinović.
* Rumeni kartoni: Pabai, Gurlica, Ivanšek, Maher, Correia.
* Rdeč karton: /.

Koprčani so v prejšnjem krogu doživeli prvi poraz v novi sezoni, pred današnjim uvodnim dvobojem 5. kroga pa sta bili ekipi sosedi na lestvici, Bravo je zasedal peto mesto. Po dvoboju v Šiški pa so danes prepričljivo boljši Koprčani začasno skočili tik pod vrh lestvice z enakim točkovnim izkupičkom kot Maribor.

Koprčani so v začetku tekme imeli premoč, najbolj aktiven pa je bil Bede Osuji. Prvo priložnost je imel že po nekaj sekundah igre, drugo pa v tretji minuti, a je bil obakrat vratar Matija Orbanić zmagovalec njunega dvoboja.

Isti igralec je pozneje poskusil še s podajo do Maksa Barišića, ki pa ni bil dovolj natančen. Domači so prvič resneje zapretili po prodoru Jakoslava Stankovića v 19. minuti, minuto zatem pa so bili celo blizu vodilnemu zadetku, ko je Stanković z leve podal pred vrata, kjer je žogo z glavo udaril Matej Poplatnik, Jan Koprivec pa je imel precej dela, da jo je ujel na golovi črti.

Sledili so novi napadi Kopra, ko sta bila v glavnih vlogah najprej Osuji, v 39. minuti pa ob nevarnem strelu z roba kazenskega prostora še Timothe Nkada.

Dve minuti zatem je Koper terensko premoč le spremenil v zadetek. Barišić je z leve strani natančno podal, Nkada pa je na drugi vratnici prehitel obrambo domačih in žogo s šestih metrov potisnil v gol.

Nadaljevanje je zelo hitro prineslo podvojitev vodstva. Osuji je pobegnil po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Andraž Ruedl spretno z nekaj metrov pospravil žogo v mrežo.

Po tem zadetku je ritem igre padel, gostje so se zadovoljili s trdnim vodstvom, domačim pa niti s četvorno menjavo v 60. minuti ni uspelo spremeniti poteka dvoboja.

V 65. minuti je imel spet priložnost Osuji, a je po hitrem prodoru akcijo končal s slabim strelom. Koprčani so deset minut pozneje dokončno potrdili zmago, potem ko je v lepi akciji celotnega napada, ko so izigrali domačo obrambo, zadnjo podajo Barišiča za zadetek izkoristil Luka Vešner Tičić. Koper je nato tekmo rutinsko pripeljal do konca, domači pa niso bili nevarni za vsaj častni zadetek.

V naslednjem krogu bodo nogometaši Brava 27. avgusta gostovali pri Radomljanih, Koprčani bodo dan prej gostili Rogaško.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Koper
    Bravo je v uvodnih treh krogih izkusil zmago, remi in poraz, s štirimi točkami pa zaseda šesto mesto na lestvici. Na četrtem mu z dvema točkama več beži Koper, ki v prestolnico prihaja v petek popoldne. Komu bo pripadel spopad rumeno-modrih?

DELI NA