Koprčani boljši od Celja
Luka Koper je v 35. krogu Prve lige premagal CM Celje z 1:0 (1:0).

Koprčani so se od domačih gledalcev poslovili z minimalno zmago. Ob nastopu oslabljenih moštev so gledalci večji del tekme gledali povprečen, a borben nogomet, odločitev o zmagovalcu pa je padla v končnici prvega dela, ko je zadel izkušeni Milan Osterc.

Koprčane, ki so dokončno zasedli tretje mesto na lestvici, v zadnjem krogu čaka gostovanje pri Nafti, Celjani pa bodo gostili Primorje.

V prvem polčasu velja izpostaviti 29. minuto, ko so gosti v kazenskem prostoru zrušili osamljenega Osterca, glavni sodnik Darko Čeferin pa kljub burnim protestom enajstmetrovke ni dosodil. Edini res nevaren poskus je končal v gostujoči mreži v 44. minuti. Prosti strel je z 18 metrov izvedel Konstantin Vasiljev, odbito žogo pa je Osterc spretno pospravil za Mujčinovićev hrbet.

V drugem polčasu so bili takoj nevarni gosti. Po domiselni akciji celega napada je v 49. minuti Roman Bezjak zadel okvir vrat. V nadaljevanju so bili boljši na igrišču Koprčani in v 70. minuti je Luka Pavlin dobro preigraval, a s sedmih metrov streljal mimo gola. Celjani bi lahko izenačili v 89. minuti, ko je Dominik Beršnjak močno streljal s 25 metrov, Igor Nenezić pa je žogo odbil v kot, tako da je ostalo je pri minimalni, a zasluženi zmagi Kopra.

SORODNE NOVICE

  • 21.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Celje
    Oglejte si izjavi po tekmi 35. kroga Prve Lige Koper - Celje.

DELI NA