Koprčani držijo razdaljo
Luka Koper je v tekmi 27. kroga Prve lige v Novi Gorici premagal Nafto z 2:0 (0:0).

Koprčani so se dobro udomačili na svojem začasnem domačem terenu. Zaradi prenove stadiona v Kopru bodo spomladanski del sezone igrali v Novi Gorici, tokrat pa so v derbiju kroga ugnali tretjeuvrščeno Nafto in obdržali prednost pred zasledovalci, Mariborčani in Lendavčani.

Že v drugi minuti je po podaji Mirana Pavlina domači napadalec Mitja Brulc pritekel sam pred vratarja Nafte Tomaža Murka, a ga po strelu s petih metrov ni premagal. V nadaljevanju je bila igra izenačena na sredini, pravih in izrazitejših priložnosti pa ni bilo.

Šele v 34. minuti je bil v akciji spet Pavlin, ki je podal do Brulca, ta pa je sprožil s 14 metrov, a je bil Murko zanesljiv. V 40. minuti pa je z roba kazenskega prostora dobro streljal še Dare vršič, vratar tekmecev pa je bil spet na mestu. V nadaljevanju tekme so Koprčani hitro povedli.

V 50. minuti je Brulc sam stekel proti Murku in nesebično zaposlil Daliborja Radujka, ki mu z vsega desetih metrov ni bilo težko zadeti prazne mreže. Gostje pa se niso predali. V 60. minuti se je Dalibor Volaš znašel sam pred koprskim vratarjem Erminom Hasičem. Iz zelo lepega položaja pa je nato streljal prek gola.

Sedem minut kasneje je Konstantin Vasilijev močno streljal z roba 16-metrskega prostora, Hasič pa je žogo odbil v kot. Nafta je pritiskala, domači pa so se opredelili za protinapade. Tako je v 79. minuti po eni izmed takšnih akcij Brulc pobegnil obrambi gostov, a je bil v dvoboju 1-1 znova uspešnejši razpoloženi vratar gostov Murko.

Toda v izdihljajih tekme v sodnikovem podaljšku je le klonil še enkrat, potem ko je Pavlin žogo potisnil do osamljenega Vršiča, slednji pa je atraktivno z desetih metrov postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 21.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Koper - Nafta
     Na voljo sta vam izjavi s tekme 27. kroga Prve lige Luka Koper - Nafta

DELI NA