Koprčani držijo razliko

Domžale so v 26. krogu Prve lige izgubile proti Luki Kopru z 0:1 (0:1).

Izbranci Nedžada Okčiča še naprej ohranjajo varno razdaljo pred tekmeci na prvenstveni lestvici. Koprski nogometaši imajo namreč tudi po 25 odigranih tekmah pet točk prednosti pred drugim Mariborom. Junak tekme v Domžalah je bil Mitja Brulc, ki je v 28. minuti zabil edini gol na tekmi in tako poskrbel za povsem zasluženo zmago Kopra.

Koprčani so bili v ne preveč všečnem prvem polčasu boljši tekmec. Gosti z Obale so narekovali ritem, pritiskali proti domačim vratom, vse skupaj pa se jim je obrestovalo v 28. minuti. Takrat je Miran Pavlin izvedel prosti strel poslal visoko žogo v kazenski prostor, tam pa je Brulc z glavo žogo v loku poslal za hrbet Nejca Vidmarja.

V drugem polčasu so pobudo prevzeli domačini in v 57. in 58. minuti zapravili lepi priložnosti. Najprej je Mitja Zatkovič sprožil močan strel proti gostujočim vratom, nekdo izmed koprskih nogometašev pa se je toliko dotaknil žoge, da je ta zletela čez gol. Minuto pozneje pa je previsoko meril še Darko Topić, ki je prišel do strela z glavo.

A zatem so gosti spet "stopili na žogo" in domačinom niso več dovolili kakšnih nevarnejših akcij. Zlahka so nadzorovali igro in v 85. minuti tudi znova zapretili, a je Andraž Struna streljal naravnost v domžalskega čuvaja mreže. Minuto pozneje bi lahko Koprčani dokončno odločili tekmo, ko sta v protinapad stekla Darijo Biščan in Dare Vršič, a je bil prvi preveč sebičen, tako da je priložnost splavala po vodi.

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Domžale - Koper
    Po tekmi 26. kroga Domžale - Luka Koper je spregovoril igralec Koprčanov Miran Pavlin.

DELI NA