Koprčani meljejo naprej
Nogometaši CM Celja so v 10. krogu Prve lige izgubili proti Luki Kopru z 0:1 (0:1).

Koprčani so po porazu Rudarja še povečali prednost na vrhu prvenstvene lestvice. Po 10 tekmah, v katerih so vknjižili osem zmag in dva neodločena izida, imajo "kanarčki" štiri točke prednosti pred zasledovalci. Danes je nove tri točke izbrancem Nedžada Okčića priigral Rajčević, ki je zadel že v 16. minuti.

Čeprav so bili Celjani tisti, ki so na tekmi na Areni Petrol prvi zapretili z Repovim poskusom, so se Primorci kmalu veselili vodstva. V 16. minuti je Pavlin na desnem robu kazenskega prostora žogo takoj oddal Radujku, ki je podal pred gol, kjer je bil povsem sam Rajčević, slednji pa je brez težav zadel v prazno mrežo.

Po zadetku so pobudo na zelenici prevzeli domači nogometaši, pri katerih so bili še najnevarnejši Dvorančić, Biščan in Štraus, vendar Neneziča jim vseeno ni uspelo ukaniti. V 42. minuti je prosti strel dobro izvedel Lovrečič, toda koprski vratar se je spet izkazal.

Uvod drugega polčasa ni ponudil velikih sprememb v igri. Še naprej so imeli nekaj več od igre Celjani, ki pa kljub poskusom Gobca in Repa niso znali ukaniti razpoloženega Neneziča. V 56. minuti je po zmedi pred koprskimi vrati do strela prišel Andjelković, ki pa je iz bližine zatresel le prečko. Le minuto pozneje so hitro akcijo izpeljali tudi Koprčani, toda strel Guberaca je Mujčinović ukrotil.

Koprčani so nato umirili domačine, sledilo je obdobje slabše igre brez priložnosti, kar je bila le še dodatna voda na koprski mlin. Gosti z Obale so brez težav nadzorovali potek tekme, v 74. minuti pa je z velike razdalje poskusil tudi znova eden boljših posameznikov na tekmi Pavlin, a je Mujčinović žogo odbil v kot. Celjski vratar je odlično posredoval tudi po prodoru in strelu Karića v 81. minuti.

SORODNE NOVICE

DELI NA