Koprčani meljejo naprej
Luka Koper je v 27. krogu Prve lige premagala lendavsko Nafto s 4:1 (2:1).

Koprčani nadaljujejo niz zmag. Tokrat so po dopadljivi predstavi vpisali tretjo zapored in ugnali ekipo Nafte, ki je z odprto igro prav tako pripomogla k lepi tekmi.

Z dvema zadetkoma se je izkazal mladi in obetavni Dino Stančič. Koprčani so se s 14. zmago v prvenstvu približali drugim Domžalam na dve točki, a slednji zvečer igrajo še domačo tekmo proti vodilnemu Mariboru.

Tekma je takoj ponudila "akcijo". Že v peti minuti se je Milan Osterc po napaki Aleša Ajleca znašel sam pred praznimi vrati, a je streljal mimo gola.

V 20. minuti je bil v izjemni priložnosti Dejan Marijanović, ki je z vsega sedmih metrov z leve strani meril mimo vrat Nafte. "Zakon bivšega" je v 24. minuti potrdil neutrudni nekdanji član Nafte Konstantin Vasiljev. Natančno je meril s prostega strela s 23 metrov in zadel za 1:0.

Gosti, ki so ves čas, posebej prek Vedrana Vinka in Arpada Vaša, poskušali prelisičiti domačo obrambo, so to storili v 27. minuti, ko je bil prav Vinko sam pred Erminom Hasićem in izid izenačil. V 36. minuti je bil ospredju spet Osterc.

Potem ko je že preigral gostujočega vratarja in stekel sam proti vratom, je zadel le vratnico Naftinih vrat. Minuto pred koncem je bil znova v akciji Osterc. Po prekršku nad njim je s prostega strela z 18 metrov zadel Amir Karič.

Trener domačih Primož Gliha je imel tokrat srečno roko pri menjavah, saj je rezervist Dino Stančič že v četrti minuti nadaljevanja po podaji Danijela Marčete z natančnim strelom z glavo povišal domače vodstvo. Gosti se niso še predali in še poskusili znižati zaostanek.

Najprej je Rade Jovanović v 66. minuti sam streljal prek domačih vrat, tri minute pozneje pa je David Tomažič-Šeruga po strelu z 18 metrov zadel okvir domačega gola. Usodo srečanja je dokončno zapečatil Stančič v 72. minuti po podaji Osterca. Piko na i domači zmagi je postavil domači vratar Hasić, ki je v 90. minuti obranil enajstmetrovko Vinku.

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Nafta
    Oglejte si izjavo s tekme 27. kroga Prve lige Koper-Nafta.

DELI NA