Koprčani mimo Interblocka
Luka Koper je v 3. krogu Prve lige premagala Interblock z 2:1 (1:0).

Koprčani še naprej premagujejo tekmece v Prvi ligi. Proti Interblocku, ki spet ni pokazal posebej navdušujoče igre, so vpisali še tretjo zmago v treh krogih in se obdržali na vrhu lestvice. Krvnik Ljubljančanov, ki so vpisali prvi poraz v sezoni, je bil Radujko, tudi sicer eden nevarnejših mož na današnji tekmi.

Koprski in ljubljanski nogometaši so v prvem polčasu igrali pravo uspavanko. Posebej malce utrujeni Interblock, ki je še v četrtek igral evropsko tekmo v Ukrajini, je bolj ali manj čakal le na protinapade, medtem ko so na drugi strani Primorci vendarle več poskušali.

Tako je Radujko v 11. minuti prvič preizkusil sposobnosti ljubljanskega vratarja Rozmana. Slednji je bil še na hujši preizkušnji v 36. minuti, ko je Pavlin podal z leve strani, pred golom je do žoge prišel Brulc, Rozman pa se je izkazal z izvrstno reakcijo.

Ob pomanjkanju lepih potez in akcij pa so domači gledalci še v prvem polčasu le prišli na svoj račun. Tik pred koncem prvih 45 minut se je namreč Radujko odločil za strel z 20 metrov, žoga je na poti proti golu zadela Brulca, ki je toliko spremenil njeno smer, da je bil Interblockov čuvaj mreže brez moči.

Gostujoči trener Igor Benedejčič je na začetku drugega polčasa v igro poslal Mišuro, ki je takoj zapretil z močnim udarcem s 15 metrov, toda Suhonjić se ni pustil premagati. Drugače pa je bilo v 64. minuti.

Mišura je v kazenskem prostoru Kopra podrl Rajčeviča, ki je obležal. Toda sodnik akcije ni prekinil, tako da je žoga prišla na desno stran do Breziča. Ta je poslal visoko podajo na drugo stran kazenskega prostora, kjer je Raković z mojstrskim volejem izid izenačil.

Koprčani se niso sprijaznili s točko. Še naprej so bili boljši tekmec in nato v režiji Pavlina in Radujka tudi prišli do zmage. Najprej je v 76. minuti Pavlin iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Radujko z glavo le za nekaj centimetrov zgrešil gol.

Že čez šest minut pa so gostitelji izpeljali identično akcijo, le da z učinkovitejšim zaključkom. Spet je podal Pavlin s prostega strela in spet je bil v kazenskem prostoru najvišji Radujko, ki pa je takrat žogo z glavo le poslal v mrežo za nove tri točke svoje ekipe.

SORODNE NOVICE

DELI NA