Koprčani na pragu raja
Interblock je v 30. krogu Prve lige izgubil proti Luki Kopru z 0:5 (0:0).

Koprčani se po zmagi proti Interblocku v 30. krogu praktično že lahko veselijo svoje prvega prvega naslova državnega prvaka.

Po porazu Maribora imajo "kanarčki", pri katerih se je danes s tremi goli izkazal Dare Vršič, pred zadnjimi šestimi tekmami že ogromnih 11 točk naskoka in jim tako lahko le še čudež prepreči prvo zvezdico.

Na drugi strani je Interblock vse bližje dodatnim kvalifikacijam za obstanek v ligi, saj se je s 16. porazom porazom "utrdil" na devetem mestu.

Tekma v Spodnji Šiški se je v prvem polčasu odvijala bolj ali manj po pričakovanem scenariju. Domači golobradi mladeniči v polju niso bili kos izkušenejšim Koprčanom, ki so imeli vse niti igre v svojih rokah. Kljub temu pa Primorcem ob strnjeni obrambi domačih ni uspelo odigrati prav veliko nevarnih akcij, saj so delovali premalo konkretno.

V tem delu igre velja omeniti poskus Amirja Kariča v 16. minuti s prostega strela, ki pa je za malo zgrešil cilj, tako kot tudi strel Mirana Pavlina sedem minut pozneje. Mitja Brulc je domačega vratarja Andreja Troho preizkusil v 29. minuti, Dalibor Radujko pa je v isti minuti iz ugodnega položaja zapravil novo priložnost za vodstvo.

Prav Radujko pa je v 47. minuti le poskrbel za vodilni zadetek Kopra, ko je žogo za Trohov hrbet pospravil iz neposredne bližine. Koper, ki je moral v 61. minuti poškodovanega Enesa Handanagiča zamenjati z Aleksandrom Rajčevičem, je imel novo priložnost v 63. minuti, vendar je bil Troha v dvoboju z Mitjo Brulcem uspešnejši. Zato pa je za nov koprski zadetek poskrbel Vršič v 66. minuti, ko je z glavo učinkovito končal protinapad Brulca.

Povsem zasluženo zmago je v 85. in 86. minuti potrdil prav občasni slovenski reprezentant Vršič s svojim drugim in tretjim zadetkom na tekmi. Najprej je z glavo zadel po lepi diagonalni podaji Kariča, nato pa je domačega čuvaja mreže ukanil še z močnim strelom z desetih metrov. Za še izdatnejšo zmago Primorcev je ob izteku tekme s strelom z roba kazenskega prostora poskrbel Pavlin.

SORODNE NOVICE

DELI NA