Koprčani nadaljujejo niz
Nafta je v 18. krogu Prve lige v Lendavi izgubila z Luko Koper z 0:2 (0:1).

Luka Koper je v zadnjem obdobju v dobri formi in je v neposrednem boju za tretje mesto slavil zmago v Lendavi.

V dokaj slabem prvem polčasu se je igra v glavnem odvijala med kazenskima prostoroma, tako domači kot gosti pa so si ustvarili le po eno priložnost.

Koprčani so jo izkoristili, Lendavčani pa ne. Prva priložnost se je ponudila domačim v 24. minuti: Arpad Vaš je s 15 metrov z leve strani sprožil močan strel, žoga pa je končala v naročju dobro postavljenega Ermina Hasića.

Primorci so svojo priložnost izkoristili v 35. minuti, ko mladi Saša Levačič ni bil dovolj odločen in je dovolil pobeg Danijelu Marčeti po levi stran, ki je nato s silovitim strelom s 15 metrov zadel levi kot vrat vratarja Tomaža Murka.

V nadaljevanju se je v 54. minuti v priložnosti nepričakovano znašel Mitja Brulc, ki je brez oklevanja streljal na lendavska vrata, Murko pa je z izjemnim posredovanjem žogo izbil v kot.

Milan Osterc se je v 64. minuti znašel v priložnosti, a je slabo streljal, štiri minute zatem pa so bili gostitelji oškodovani za enajstmetrovko. V svojem kazenskem prostoru je z roko igral Damir Hadžić, naftaši pa so iz tega "izvlekli" le rumen karton, ki ga je prejel Bojan Matjašec.

Dvajset minut pred koncem je Peter Gerenčer meril previsoko, ob napadalni igri gostiteljev pa so imeli gosti veliko prostora iz nasprotnih napadov. V 71. minuti je Slaviša Dvorančič resda nevarno streljal z roba kazenskega prostora, a je bil gostujoči vratar Hasić zanesljiv, tako kot po poskusu Jožeta Benka.

Odločitev o zmagovalcu je padla devet minut pred koncem, ko se je Osterc prebil po levi strani, po njegovi podaji pa je bil Luka Pavlin hitrejši od Murka in postavil končni izid na tekmi.

Luka Koper se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomerila s Primorjem, Nafta pa bo gostovala v Novi Gorici. Obe tekmi bosta v soboto, 27. novembra.

SORODNE NOVICE

  • 20.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Koper
    Oglejte si izjave s tekme 18. kroga Prve lige Nafta - Koper.

DELI NA