Koprčani nadigrali Domžalčane
Nogometaši Luke Koper so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (1:0).


Koper : Domžale 3:0 (1:0)


Stadion Bonifika, gledalcev 750, sodniki: Perić, Ajdovec (oba Kranj) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).
Strelci: 1:0 Mavrič-Rožič (21./11 m), 2:0 Brečević (61.), 3:0 Štulac (85.).

Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac (od 90. Pučko), Brečević (od 77. Mendy), Galešić, Bradaschia, Štulac (od 86. Migliorini), Črnigoj, Mavrič-Rožič, Bagarić, Hadžič.

Domžale: Vidmar, Skubic, Čadikovski, G. Vuk, Osmanaj, Knezović (od 46. Požeg Vancaš), Gorenc-Stanković (od 78. S. Vuk), Korun (od 46. Majer), Dobrovoljc, Janža, Kous.

Rumeni kartoni: Bradaschia, Bagarić, Migliorini; Skubic, Kous.
Rdeč karton: /.

V boju za evropsko vozovnico oziroma končno tretje mesto so Koprčani suvereno odpravili goste iz Domžal. Slednji se na Bonifiki že dolgo niso predstavili v tako slabi luči. Koprčani so tako z zmago prehiteli Domžale in se povzpeli na tretje mesto, imajo pa točko prednosti pred današnjim tekmecem.

Po uvodnem preverjanju moči, kjer resnejših priložnosti ni bilo, so domači povedli po prvi pravi akciji. Ivan Brečević je lepo preigraval v kazenskem prostoru, kjer ga je podrl Nejc Skubic, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Matej Mavrič-Rožič. V nadaljevanju srečanja so gledalci še naprej gledali igro na sredini igrišča, šele v 44. minuti pa videli naslednji priložnost. Goran Galešić je pritekel sam pred Nejca Vidmarja, ki pa je v tem dvoboju zmagal.

Med polčasoma je trener gostov Stevan Mojsilović opravil dve menjavi, ki pa na igro nista vplivali. Gost so zapretili v 59. minutni. Liridon Osmanaj je streljal z 18 metrov, a mimo gola. Ključni trenutek tekme se je zgodil v 61. minuti, ko sta se zaletela Gaber Dobrovoljc in vratar Vidmar, Brečević pa je odbito žogo mirno odpeljal proti prazni mreži za 2:0.

Po drugem zadetku so se domači povlekli pred svoj kazenski prostor in prežali na protinapade. Bledi gosti so jalovo napadali, domači pa so bili večkrat nevarni iz nasprotnih napadov. Rezervist Jean-Philippe Mendy se je sprehodil v 85. minuti skozi obrambo Domžal, "bomba" z 18 metrov pa je za las končala mimo domžalskih vrat.

Že minuto pozneje je Galešić lepo podal z leve strani, najvišji v skoku pa je bil mladi Leo Štulac, ki je z glavo preusmeril žogo v gostujočo mrežo. Minuto pred iztekom tekme so gosti po dobrem strelu Gorana Vuka z 20 metrov prvič sprožili v okvir domačih vrat, a je bil Igor Nenezić zanesljiv.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2013 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper – Domžale

DELI NA