Koprčani ne pojenjajo
CM Celje je v 28. krogu Prve lige izgubilo proti Luki Kopru z 1:3 (0:2).

Vodilni klub na prvenstveni lestvici Luka Koper je v Celju lovil še 16. zmago, medtem ko so gostitelji z zmago želeli nadaljevati uspešen niz zbiranja točk, s katerim bi se vključili tudi v boj za Evropo.

Vendar je obveljala tradicija, saj zadnja leta Koprčani redno odnašajo točke z Arene Petrol. Tako je bilo tudi danes.

Celjani so po štirih zaporednih zmagah tokrat končali izjemen niz, Koprčani pa so se z novo zmago le še bolj učvrstili na vrhu lestvice.

Že začetek za gostitelje ni bil najbolj obetaven, saj so gosti povedli že v osmi minuti tekme, ko je domača obramba naredila napako, Miran Pavlin je podal do Mitje Brulca, ta se je boril za žogo, preden ga je v kazenskem prostoru podrl domači vratar Amel Mujčinović.

Glavni sodnik je takoj pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Dare Vršič. Posnetek je pozneje pokazal, da enajstmetrovke ni bilo, saj je Mujčinović najprej zaustavil žogo, preden se je vanj zapletel Brulc.

Potem so Celjani prevzeli pobudo nekje v 16. minuti, si priigrali tudi nekaj polpriložnosti, vendar njihovi napadalci v zaključnih akcijah niso bili dovolj natančni in zbrani. Za razliko od njih so gosti znali kaznovati vsako napako; v 41. minuti je domača obramba spet naredila napako, ko je Saša Bakarič izgubil žogo, Vršič je podal do Pavlina, ta pa je s kakšnih 13 do 15 metrov zadel v desni spodnji kot Mujčinovića. Vodilno moštvo prve lige je šlo na odmor s prednostjo dveh zadetkov.

V drugem delu so imeli gostitelji veliko premoč, vse so stavili na napad in do 60. minute je trener Milan Djuričić zamenjal tri igralce in s svežimi močmi poskušal preobrniti rezultat. Celjani so še naprej diktirali ritem igre, vendar v zaključnih akcijah niso bili dovolj zbrani. Kazen je sledila v 75. minuti, ko je po podaji Nebojše Kovačevića z desne strani Pavlin z natančnim strelom s kakšnih 11 metrov drugič zapored prisilil Mujčinovića k predaji.

V sami končnici je domačim uspelo doseči častni gol; po dvojni podaji Denisa Popoviča in Romana Bezjaka je prvi z natančnim strelom z leve strani s kakšnih 14 metrov zadel daljšo vratnico in žoga se je odbila v mrežo.

V sredo zdaj Celjane v zaostalih tekmah 25. kroga čaka štajerski derbi proti drugouvrščenemu Mariboru, v soboto pa na domači Areni Petrol še dvoboj 29. kroga s tretjeuvrščeno Nafto.

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - Koper
    Oglejte si izjave po tekmi 28. kroga Prve lige CM Celje - Luka Koper.

DELI NA