Koprčani poraženi v Domžalah

Domžale - Koper 3:1 (1:0)

* Stadion v športnem parku, sodniki: Vinčić, Klančnik, Horvat.
* Strelec: 1:0 Jakupović (45.), 2:0 Kolobarić (51.), 2:1 Vršič (64.), 3:1 Podlogar (75.).
* Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vukliševič, Sikošek, Käit, Svetlin (od 81. Urbančič), Ibričić, Pišek (od 73. Podlogar), Jakupović, Kolobarić (od 78. Vuk).
* Koper: Adam, Mittendorfer, Palčič (od 62. Pejić), Žužek, Jozinović (od 62. Stevanović), Jelič Balta, Viler (od 56. Vršič), Guberac, Mišić, Barišić (od 71. Vekić), Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Jakupović; Guberac, Mišić.
* Rdeč karton: /

Tako Domžalčani kot Koprčani so med tednom izgubili polfinalni obračun slovenskega pokala, zato so se hoteli svojim navijačem oddolžiti s prvenstvenim uspehom. Po pričakovanju so domači, ki imajo še povsem realne možnosti za tretje mesto in uvrstitev v kvalifikacije evropske lige, že na začetku prevzeli pobudo, izvedli nekaj nevarnih napadov, vratar David Adam je moral nekajkrat posredovati.

V 30. ga je Damjan Vuklišević tudi že premagal, vendar je vodstvo gostiteljev na golovi črti preprečil Goran Jozinovič. Osem minut pozneje so imeli edino priložnost Koprčani, Matej Palčič je lepo na prsih sprejel žogo, streljal, a je bil vratar Ajdin Mulalić na mestu.

Sven Soštarič Karič je v 41. minuti z glavo žogo poslal v vratnico, odbitka pa Amel Jakupović ni znal spraviti v mrežo. Uspešnejši je bil v 45. minuti, ko so po prostem strelu Koprčani izbili žogo iz kazenskega prostora, a na nogo Jakupoviću, ki je z močnim strelom premagal presenečenega Adama.

Domžalčani niso potrebovali veliko časa, da so po odmoru vodstvo povišali. Tilen Klemenčič je prodrl po levi strani, podal žogo v sredino, kjer se je spretno znašel Dario Kolobarić in jo poslal v mrežo. Le nekaj minut zatem bi
Kolobarič lahko dosegel še svoj drugi gol, sam se je znašel pred vratarjem, poskusil z lobom, a je bil Adam uspešnejši.

Kazen za zgrešeno priložnost je prišla v 64. minuti, ko je veliko dela opravil Barišič, po preigravanju je z leve strani natančno podal žogo na glavo Dareta Vršiča, ki jo je zabil v mrežo.

A na odgovor Domžalčanov ni bilo treba dolgo čakati. Senijad Ibričić je v 75. minuti izvedel prosti strel z leve strani, Mateja Podlogarja je v sredini žoga oplazila, zadela Nardina Mulahusejnović in pretentala Adama.

V zaključku so bili nevarnejši gosti, Marko Pejić je po sreči zadel okvir vrat, Mulahusejnoviću je veselje s požrtvovalnim padcem pod noge preprečil Karič, Ivici Gubercu pa vratar Mulalić.

V naslednjem krogu bodo Domžale gostovale pri Muri, Koper bo gostil Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Zadnja tekma kroga se bo odvila ob Kamniški Bistrici. Bo nedeljski večer rumeno-moder ali zgolj rumen?

DELI NA