Koprčani potrdili naslov
Nafta je v zadnjem, 36. krogu Prve lige izgubila proti Luki Koper z 1:2 (1:0).

Vse je bilo v znamenju proslave novih državnih prvakov iz Kopra, ki so prepričljivo in več kot zasluženo na vrhu prvenstvene lestvice. Po tekmi so "kanarčki" tudi uradno iz rok Branka Florjaniča, predsednika Združenja 1. SNL, in Ivana Simiča, predsednika NZS, prejeli priznanja za naslov državnih prvakov.

Lendavčani so bili pred tekmo teoretično še v igri za evropsko ligo, a le ob idealnem razpletu. To je pomenilo zmago nad Koprom in spodrsljaja Olimpije in Celja. A ta scenarij se ni uresničil.

Gosti so uprizorili prvi nevaren napad v sedmi minuti, ko je Mitja Viler poskusil z lobom, Tomaž Murko pa je žogo odbil v kot. Le tri minute zatem je bilo 1:0 za domače po samostojnem prodoru Roka Buzetija, ki je osmešil obrambo gostov in z osmih metrov z levico zadel mrežo.

Lendavčani bi lahko povišali vodstvo v 33. minuti, ko je Emil Miljković slabo zadel žogo z glavo po lepo podaji Konstantina Vasiljeva. Miljković je slabo reagiral tudi v 34. minuti, ko je iz ugodnega položaja streljal mimo vrat, poskus Saše Božičiča z 18 metrov pa je na drugi strani končal mimo leve vratnice.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli gosti in po zelo lepi akciji, v kateri so sodelovali Mitja Brulc, Dare Vršič in Andraž Struna, izenačili. Struna je zadel desni zgornji kot domačih vrat z 18 metrov. V 58. minuti je z volejem poskusil Brulc, Murko pa je s težavo žogo odbil v kot. Veselje domačih v 70. minuti je bilo kratkotrajno, čeprav se je zatresla mreža gostov (Jože Benko). Oglasila se je namreč piščalka glavnega sodnika, ki je dosodil prepovedan položaj.

Minuto zatem je silovito sprožil Dalibor Volaš čez gol, v 74. minuti pa je po podaji Vasiljeva Benko zadel vratnico. Kazen za zapravljene domače priložnosti je sledila v 77. minuti. Strel Mirana Pavlina je Murko še odbil, na pravem mestu pa je bil Brulc in poslal žogo v nebranjeni del Naftinih vrat. Sledilo je le še slavje gostov in žalost domačih.

SORODNE NOVICE

DELI NA