Koprčani prebrodili Dravo
Koprski nogometaši so vendarle zabeležili novo zmago, ki pa je šele njihova tretja v tej sezoni. Niza neuspešnih nastopov, v zadnjih štirih prvenstvenih krogih so zabeležili ravno toliko porazov, ni uspelo prekiniti igralcem Laboda Drave.

V obračunu z dna lestvice je Koper zasluženo premagal goste s Ptuja. Domači so povedli že v praktično prvem napadu, potem ko je bil po predložku Brulca na drugi vratnici najspretnejši Kreft. Tudi v nadaljevanju so imeli domači več od igre. Po dveh neuspešnih poskusih je Mertelj v 32. minuti dokazal, da gre v tretje rado.

Slednji je po dvojni podaji s Djukičem s strelom s 25 metrov povišal vodstvo domačih. V 36. minuti so imeli gostje lepo priložnost prek Grbca, a je njegov strel z glavo odlično ustavil domači vratar Hasić. V zadnji minuti prvega polčasa se je domačim ponudila še ena lepa priložnost, toda poskus Vilerja od daleč je ustavil okvir gostujočih vrat.

V drugem polčasu so gostje pritisnili proti domačim vratom, a z izjemo nevarnih predložkov in poskusov Đakovića z razdalje Hasića niso resneje ogrozili. Ko so domači vzpostavili ravnotežje na igrišču, so Ptujčani prek iznajdljivega Kronaveterja v 78. minuti le znižali izid na 1:2. Upanje po morebitnem izenačenju pa se je kmalu razpršilo, saj je pet minut pozneje po hitrem protinapadu usodo gostov dokončno zapečatil Amusan.

SORODNE NOVICE

DELI NA