Koprčani še brez zmage
CM Celje je v 3. krogu Prve lige premagalo Luko Koper z 2:0 (0:0).

Koprski nogometaši po treh krogih ostajajo še brez zmage, saj so v Celju morali priznati premoč domači ekipi. Ta je dosegla drugo zmago v prvenstvu, zanjo pa sta najbolj zaslužna Roman Bezjak in Ivan Firer.

Živahen začetek tekme v Celju je zaznamoval strel Marka Grižoniča v deseti minuti, ko je z močnim udarcem z 20 metrov zatresel vratnico celjskega gola. V 27. minuti so imeli Koprčani novo lepo priložnost za vodstvo, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Naser Kajtazi, vendar je meril premalo natančno, tako kot tudi pet minut pozneje Bojan Djukić z glavo.

V 33. minuti so imeli prvo resno priložnost tudi Celjani (ti so sicer sprožili v prvem polčasu še nekaj nenatančnih strelov), vendar je Roman Bezjak kar precej z desne strani zatresel le zunanji del mreže koprskih vrat.

V 34. minuti so gosti z Obale znova resno zapretili, saj se je izkušeni Milan Osterc odločil za strel z dobrih 20 metrov, prečka pa je preprečila njegovo veselje. Isti igralec je v 42. minuti sam stekel proti mlademu celjskemu vratarju Maticu Kotniku, a je bil slednji v medsebojnem dvoboju uspešnejši, tako da je ostalo pri 0:0.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili Koprčani, ko je Konstantin Vassiljev s prostega strela z 19 metrov žogo poslal le malo mimo gola domačih. V 61. minuti se je do strela z 18 metrov lepo dokopal Bezjak, a se je izkazal Ermin Hasić, ki pa je klonil le nekaj sekund pozneje, ko je Zoran Pavlovič podal z desne strani, Bezjak pa je z glavo gostitelje popeljal v vodstvo.

Gosti so se v zaključku tekme trudili izenačiti, imeli po zmedi v kazenskem prostoru Celja v 78. minuti tudi priložnost za morebitno izenačenje, vendar je Kotnik po sprva neodločnem posredovanju v drugo le pokril žogo.

V 83. minuti so imeli Celjani v protinapadu v nogah Ivana Firerja podvojitev vodstva, a je bil zaključni strel preslab za Hasića. A Firer se je odkupil v sodniškem podaljšku, ko je po napaki koprskega vratarja, ki mu je žoga ušla iz rok, postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Koper
    Oglejte si izjavi s tekme 3. kroga Prve lige Celje - Koper.

DELI NA