Koprčani spet v polno
Luka Koper je v 9. krogu Prve lige premagal lendavsko Nafto s 3:1 (1:1).

Koprčani tudi po obračunu z Nafto ostajajo neporaženi. Dolgo časa je kazalo, da bodo domačini osvojili "le" točko, saj so denimo v 83. minuti pri izidu 1:1 ostali brez izključenega Polovanca, toda nato je odgovornost v svoje roke prevzel Brulc, ki je izsilil enajstmetrovko in jo tudi zanesljivo izvedel.

Ob koncu je zmago le še potrdil Božičič. Koper tako s sedmimi zmagami in dvema remijema ostaja na vrhu lestvice, Nafta pa je s sedmimi točkami še vedno zelo blizu dna.

Ekipi si v prvem polčasu ob dokaj enakovredni predstavi nista pripravili veliko priložnosti. Koprčani so si najlepšo v 11. minuti, ko je po kotu Pavlina poskusil Rajčevič, vratar Luk pa je po mnenju sodnikov žogo še pravočasno izbil.

Domačini so zahtevali zadetek, saj naj bi žoga že prešla golovo črto. V 43. minuti se je priložnost za dober strel z roba kazenskega prostora ponudila Nebojši Kovačeviću, toda ta je žogo poslal visoko čez vrata. Zato pa so Koprčani v vodstvo prišli ob koncu polčasa. Pavlin je z desne strani podal v kazenski prostor, Rajčevič je z glavo podal pred vrata, Brulc pa zabil.

Na drugi strani je Nafta, ki je že v 35. minuti ostala brez poškodovanega kapetana Ošlaja, pretila iz protinapadov. Že v uvodnih trenutkih je Volaš meril malo mimo leve vratnice, v 33. minuti je isti igralec lepo stekel za zadnjo vrsto Kopra, podal v sredino, kjer pa do žoge ni prišel Miljković.

Ta se je odbila nazaj do nekdanjega koprskega napadalca, ki pa je meril čez gol. Le nekaj trenutkov za tem se je sam
pred kazenskim prostorom domačinov znašel še Koplarovics, toda Nenezič je uspešno posredoval. Niti slednji pa ni mogel preprečiti izenačenja.

To se je zgodilo le nekaj trenutkov po Brulčevem zadetku, z glavo pa ga je po podaji z leve strani priigral Čeh.

V drugem polčasu so bili uvodoma podjetnejši domačini, ki so si že v 58. minuti prek Pavlina in Brulca priigrali lepo priložnost, toda zapravil jo je nekdanji slovenski reprezentant, ki je pred Lukom zgrešil žogo.

V 78. minuti je po kotu Pavlina z roko v svojem kazenskem prostoru igral Horvat, toda sodnik je na ogorčenje domačinov dosodil prekršek v napadu. Medvedjo uslugo svojim soigralcem, ki so dotlej imeli vse vajeti igre v svojih rokah, napravil Polovanec, ki je s komolcem udaril Horvata in moral predčasno v slačilnico.

Toda na njegovo srečo to za Koprčane ni bilo usodno. Še več, kmalu po izključitvi je Brulc prišel v kazenski prostor, kjer ga je Luk podrl, sodnik pa pokazal na belo točko.

Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel prav Brulc. Ob koncu tekme je zadetek za potrditev zmage dosegel še
Božičič, ki je zaradi pretiranega veselja ob golu dobil drugi rumen karton. A to ni več vplivalo na razplet tekme.

SORODNE NOVICE

DELI NA