Koprčani stoodstotni
Labod Drava je v 2. krogu Prve lige izgubila proti Luki Koper z 1:3 (1:1).

Ptujčani so po obetavni točki v uvodnem krogu v Domžalah tokrat morali priznati premoč Luki Kopru. Ta je odlično začel sezono, saj je v prvi tekmi sezone ugnal Celjane, danes pa je z zadetki Radujka, Guberca in Huskića zanesljivo slavil zmago še na Ptuju.

Domači nogometaši so tekmo končali le z desetimi možmi, saj je bil v 78. minuti izključen Ogu.

Prvi del tekme so bolje začeli Ptujčani in že v deseti minuti imeli prvo pravo priložnost, ko je po predložku Kelenca z leve strani Zajc poslal žogo čez gol. Zelo hitro so na podoben način vrnili Koprčani prek Radujka in Božičiča, ki je imel priložnost za vodstvo, vendar slabo streljal.

V 26. minuti je Radujko izkoristil napako Bratuška, ki je žogo po strelu izpustil iz rok in jo iz bližine potisnil v mrežo. Ptujčani so izenačili v 39. minuti, ko je po podaji Zajca v drugem poskusu zadel Drevenšek.

Že v tretji minuti nadaljevanja je Kronaveter iz bližine streljal, vendar je Suhonjić žogo izbil v kot, le nekaj trenutkov pozneje pa so domačini zahtevali najstrožjo kazen, saj naj bi žoga po strelu Zajca v roko zadela Radujka, vendar se sodnik ni oglasil.

Nato so vedno bolj igro v svoje roke prevzemali gosti in postajali vedno bolj nevarni. Do konca tekme so popolnoma preobrnili potek tekme, saj so še dvakrat zadeli. Najprej je Guberac unovčil Božičičevo podajo z leve strani, nato pa je Huskić uspešno končal svoj prodor.

SORODNE NOVICE

DELI NA