Koprčani trdno tretji
Luka Koper je v 19. krogu Prve lige premagala ajdovsko Primorje z 2:1 (0:0).

Koprčani so vknjižili še tretjo zmago zapored in četrto v zadnjih petih tekmah. S tem so se še dodatno učvrstili na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Ajdovci, ki so pokleknili v drugem polčasu, pa so po drugi strani še bolj trdno na zadnjem mestu. V zadnjih osmih tekmah so osvojili vsega točko. Skupaj jih imajo po 19 krogih 16, eno manj od Celja, ki ima še tekmo "v dobrem".

Primorski derbi je potekal v pretežno povprečni igri obeh ekip. V prvem polčasu so bili za odtenek nevarnejši gosti. V 20. minuti je Darko Kremenovič pobegnil domači obrambi, osamljeni Nejc Vidmar pa je bil za las prekratek.

Petnajst minut pozneje je Neven Čuturilo nevarno streljal s 16 metrov, a se je izkazal domači vratar Ermin Hasić. Dve minuti pred koncem polčasa je od daleč poskusil še Mark Božič, spet pa je bil na mestu Hasić. Koprčani so imeli več žogo v svoji posesti, vendar bili popolnoma nenevarni.

Vse se je obrnilo kmalu po začetku drugega polčasa. Vratar gostov je v kazenskem prostoru zrušil Mitjo Brulca, najstrožjo kazen pa je natančno izvedel kar vratar Hasić. V 59. minuti je na drugi strani Čuturilo zapretil z desetih metrov, vendar je žoga po njegovem strelu končala ob koprskih vratih.

V 65. minuti so gledalci videli najlepši trenutek na tekmi. Brulc je na robu kazenskega prostora žogo z glavo podal sebi na prsi, nato pa s prekrasnim volejem v levi zgornji kot gostujočih vrat dosegel drugi zadetek za domače.

Malce negotovosti glede končnega zmagovalca je na Bonifiko v 73. minuti vrnil nekdanji igralec Kopra Kremenovič. Po duhoviti Vidmarjevi podaji s peto je bil pred Hasićem dovolj hladnokrven in znižal na 1:2. V zadnjih minutah so gosti pritisnili, Koprčani pa so prek Eneja Jeleniča, Brulca in Milana Osterca zapravili priložnosti za povišanje vodstva.

SORODNE NOVICE

  • 27.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Primorje
    Oglejte si izjave s tekme 19. kroga Prve lige Koper- Primorje.

DELI NA