Koprčani ugnali Domžale
Luka Koper je v 29. krogu Prve ige premagal Domžale s 3:1 (1:0).

Derbi kroga med tretjim Koprom, ki ga je po predčasnem slovesu Primoža Glihe spet vodil Nedžad Okčić, in drugimi Domžalami, ki so na Bonifiki spet nastopile brez "legije" poškodovanih (manjkala je deveterica), so dobili Primorci in se današnjemu tekmecu na lestvici približali na vsega dve točki zaostanka.

Za najlepši trenutek tekme je poskrbel mladi Dino Stančič, ki je v sodnikovem podaljšku zmago Kopra potrdil s "škarjicami".

Koprčani so odlično začeli tekmo, saj so praktično v prvem napadu povedli. Po preigravanju Davorja Bubanje se je v lepi priložnosti znašel Mitja Brulc, ki je iz dvoboja iz oči v oči z Nejcem Vidmarjem izšel kot zmagovalec.

Gosti so prvič zapretili v 13. minuti, ko je Tadej Apatič lepo podal pred vrata Kopra, Darko Topić pa s petih metrov z glavo ni bil uspešen.

Večji del prvega polčasa je igra potekala predvsem na sredini igrišča, tako da so gledalci šele v 42. minuti videli naslednjo nevarno akcijo. Konstantin Vasiljev je močno streljal s 35 metrov, a je bil Vidmar na mestu. Prav v zadnjih trenutkih prvega polčasa je spektakularno s polovice igrišča poskusil Juninho, Ermin Hasić pa je s skrajnimi močmi odbil žogo v kot.

Tudi v uvodu drugega polčasa je najboljši posameznik na igrišču Vasiljev močno streljal z razdalje, a Vidmar se mu ni pustil premagati. Gostujoči trener Darko Birjukov je nato poslal v igro obetavnega Jerneja Smukavca, ta pa se mu je oddolžil v 60. minuti z lepo podajo za Mitjo Zatkoviča, ki je osamljen hladnokrvno premagal Hasića in izid izenačil. V 62. minuti je poskusil Brulc z 18 metrov, dve minuti pozneje pa je Florent Aziri s 16 metrov pošteno "spotil" domačega vratarja.

Tri minute pozneje je razpoloženi Vasiljev odigral dvojno podajo z Dejanom Marijanovićem, pritekel sam pred Vidmarja in ga s šestih metrov tudi premagal. Do konca tekme so gosti poskušali z jalovimi napadi, domači pa so se osredotočili na protinapade.

V enem izmed teh je v sodnikovem podaljšku Aljaž Struna lepo preigraval po desni strani, podal pred domžalska vrata, tam pa je s "škarjicami" Stančič postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper-Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 29. kroga Prve Lige Koper-Domžale.

DELI NA